Νέες BMW X5 M Competition και X6 M Competition

Νέες BMW X5 M Competition και X6 M Competition

Η BMW παρουσίασε τις νέες X5 M Competition και X6 Μ Competition που εξοπλίζονται πλέον με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V, με 625 PS και 0-100 km/h σε μόλις 3,9".

Μετά το ντεμπούτο των ανανεωμένων X5 και Χ6, ο Βαυαρός κατασκευαστής αποκάλυψε τις νέες BMW X5 M Competition και X6 M Competition.

Kάτω από το καπό και τα δύο σπορ SUV συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον twin-turbo 4.4 lt V8. Αυτή τη φορά ωστόσο, ο θερμικός κινητήρας συνεργάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 12 PS και 200 Nm ροπής, τοποθετημένο μέσα στο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η ισχύς του συστήματος αγγίζει τους 625 PS και η ροπή τα 750 Nm.

BMW X5 M, BMW X6 M

Αν και η ισχύς δεν έχει αυξηθεί σε σχέση με τους προκατόχους τους, η BMW ισχυρίζεται ότι η υβριδική υποβοήθηση προσφέρει καλύτερη επιτάχυνση από στάση και περισσότερη οικονομία καυσίμου.

Παράλληλα, η μάρκα έκανε επεμβάσεις στον V8 με αναθεωρημένο σύστημα τούρμπο, βελτιωμένο σύστημα σύστημα λίπανσης, ενισχυμένο στροφαλοφόρο άξονα και ανασχεδιασμένη εισαγωγή αέρα. Όσο για το σασμάν, απέκτησε ένα νέο κάρτερ λαδιού από αλουμίνιο και οι πρώτες τρεις σχέσεις του είναι πιο κοντές.

​​​​BMW X5 M, BMW X6 M

Ως αποτέλεσμα, οι νέες X5 M Competition και X6 M Competition ολοκληρώνουν το σπριντ για τα 100 km/h σε μόλις 3,9". Η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 250 km/h, όμως με την επιλογή του πακέτου M Driver’s Package, η τελική των δύο SUV μπορεί να αυξηθεί στα 285 km/h.

Όπως και τα συμβατικά αδελφάκια τους, εξωτερικά, οι νέες X5 Μ Competition και X6 M Competition διαθέτουν νέα φώτα και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός, ενώ το χαρακτηριστικό kidney grille είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα.

BMW X5 M, BMW X6 M

Στο εσωτερικό, τα βλέμματα τραβάει το BMW Curved Display που αποτελείται από μια οθόνη διαγωνίου 12,3" για τον πίνακα οργάνων και μια οθόνη 14,9" για το infotainment. Το σύστημα λειτουργεί με το BMW Operating System 8, που διαθέτει όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας και τεχνολογία 5G.

Oι νέες BMW X5 M Competition και X6 Μ Competition θα δουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στο Amelia Island Concours d’Elegance το Μάρτιο και θα μπουν στην παραγωγή τον Απρίλιο στο εργοστάσιο της μάρκας στο Spartanburg των ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube