Νέα Shelby GT500: Κομπρεσοράτος V8 με 770 άλογα

Νέα Shelby GT500: Κομπρεσοράτος V8 με 770 άλογα

Κατά την παρουσίαση των πρώτων φωτογραφιών, Ford και Shelby αρνήθηκαν να δώσουν ακριβή στοιχεία για τη νέα GT500. Αλλά πλέον μάθαμε ότι ο κομπρεσοράτος V8 αποδίδει 770 PS και 850 Nm.

Η Shelby έβαλε σε κοινή θέα τα πρώτα νούμερα για τη νέα GT500. Ένα όνομα που πάντα ακούγεται πολύ «σπορ» εκεί στο Αμέρικα, αλλά που υπάρχουν και μπόλικες επιλογές: Chevrolet Camaro με SS, με Z28, με ZL1..., Corvette με Z06 και με ZR1, και Shelby με GT350, GT350R και GT500. Οι πρώτες φορούν ατμοσφαιρικό μοτέρV8, αλλά για να σηματοδοτήσει το λανσάρισμα και ειδικά τη διαφορά μεταξύ των αυτοκινήτων, η Shelby προέβλεψε για την GT500 έναν κομπρεσοράτο V8 με χωρητικότητα 5,2 λίτρων.

Ο κινητήρας αυτός αποδίδει μέγιστη ισχύ 770 ίππων και μέγιστη ροπή 850 Nm, νούμερα που καθιστούν την GT500 το πιο ισχυρό street-legal Ford της Ιστορίας. Η Shelby σε συνεργασία με το Μπλε Οβάλ συνδύασε το πανίσχυρο μοτέρ με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Συνδυασμός που, οφείλουμε να σημειώσουμε, δεν αποτελεί κοινό τόπο για τα αμερικανικά σπόρτσκαρ και ειδικά για τη Shelby που ήταν πάντα οπαδός των κιβωτίων με μετατροπέα ροπής.

Το ενδιαφέρον στοιχείο; Ο μηχανικός συμπιεστής από μόνος του έχει χωρητικότητα 2,65 lt! Η νέα βασίλισσα του καταλόγου της Shelby θα πρέπει επομένως να διαθέτει ένα καλό αποθεματικό ισχύος με χαμηλές στροφές. Ιδανικό χαρακτηριστικό για το κυνήγι της Chrysler και ειδικότερα της Dodge που έχει γίνει σπεσιαλίστρια στις επιταχύνσεις με τις διαφορετικές εκδόσεις του Challenger.

[Πηγή Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube