Νέα Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection [video]

Νέα Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection [video]

Η Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection αποκαλύφθηκε ως μέρος των εορτασμών για το ρεκόρ ταχύτητας στο νερό που πέτυχε ο Sir Malcolm Campbell.

Η νέα Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection, η οποία παρουσιάστηκε σε δυνητικούς πελάτες στο «Bluebird Gastrodrome», όπου στο Μεσοπόλεμο βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις της Bluebird Μotor Company, στο Chelsea, στο Λονδίνο, σχεδιάστηκε για να δείξει το εύρος του προγράμματος εξατομίκευσης της Rolls-Royce.

Η βρετανική εταιρεία θα κατασκευάσει μόνο 35 κομμάτια που το καθένα θα κοστίζει στη Αγγλία 435.000 στερλίνες ή €533.000.

Η Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection είναι βαμμένη στην απόχρωση Maggiore Blue, που αντλεί την έμπνευσή της από το χρώμα του υδροπλάνου Bluebird Κ3. Αυτό που, με κινητήρα Rolls-Royce και τον Sir Malcolm Campbell στο πηδάλιο, πέτυχε το ρεκόρ ταχύτητας στο νερό τον Σεπτέμβριο του 1937 με 208 km/h.

Το αμάξωμα έχει ακόμα βαμμένα στο χέρι μοτίβα Bluebird, ενώ το ξύλο τικ στο πίσω ντεκ έχει αντικατασταθεί  από βουρτσισμένο αλουμίνιο. Η απόχρωση  Maggiore Blue όμως δεν περιορίζεται στο αμάξωμα, αλλά επεκτείνεται στις 11άκτινες ζάντες από γυαλισμένο αλουμίνιο και στο… μοτέρ.

Στην καμπίνα, η επένδυση είναι σε γκρι δέρμα με ενσωματωμένα μοτίβα Bluebird στο κεντρικό υποβραχιόνιο, για το οποίο η Rolls-Royce λέει ότι απαιτούνται οκτώ ώρες εργασίας. Επίσης υπάρχει ειδική διακόσμηση σε ξύλο Abachi, ενώ τα στάνταρ όργανα της Phantom Drophead Coupé έχουν αντικατασταθεί από άλλα, με γραφικά εμπνευσμένα από το υδροπλάνο Bluebird. Το ίδιο look υιοθετήθηκε και για το δίχρωμο τιμόνι –μαύρο δέρμα με περιμετρικό φυτίλι σε Maggiore Blue.    

Κάτω από το καπό, η Waterspeed Collection διατηρεί το βασικό 6,75λιτρο V12 της Phantom Drophead Coupé με μέγιστη ισχύ 460 PS και μέγιστη ροπή 73,3 kgm. Τα νούμερα αυτά αρκούν για να επιταχύνουν τη βαριά Phantom από στάση στα πρώτα 100 km/h σε 5,6” και να της δώσουν τελική ταχύτητα 250 km/h.
 
Ύστερα από το λανσάρισμά της, η Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection θα επιδειχτεί στις όχθες της λίμνης Como, κοντά στην περιοχή που γειτνιάζει με τη λίμνη Maggiore, όπου πέτυχε το ρεκόρ ο Campbell.

[Πηγή Rolls-Royce]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube