Νέα Porsche 911: Επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια της [video]

Νέα Porsche 911: Επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια της [video]

Με την παρουσίαση μιας επετειακής έκδοσης θα γιορτάσει η Porsche τα 50 χρόνια της 911. Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, 50 χρόνια μετά από την παρουσίαση της πρώτης 911 στην ίδια ακριβώς έκθεση.

Η παραγωγής της επετειακής έκδοσης θα περιοριστεί στα 1.963 κομμάτια (σημαδιακό μιας και το 1963 πρωτοπαρουσιάστηκε το μοντέλο), και θα βασίζεται στην 911 Carrera S των 400 ίππων. Οι μηχανικές αλλαγές που υπέστη το μοντέλο περιλαμβάνουν το φαρδύτερο αμάξωμα της τετρακίνητης 911, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση PASM με ειδικές ρυθμίσεις για να συμβαδίζει με το φαρδύτερο πίσω μετατρόχιο και σπορ εξάτμιση.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η επετειακή έκδοση της 911 με το 7άρι μηχανικό κιβώτιο χρειάζεται 4,5 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 299 km/h, με τα αντίστοιχα νούμερα για την έκδοση με το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK να είναι 4,3 sec για τα 0-100 km/h και τελική ταχύτητα 297 km/h.

Από πλευράς εμφάνισης, η 911 50 Years Edition ξεχωρίζει από τις πεντάκτινες ζάντες των 20” σε σχέδιο που θυμίζει την κλασική Fuchs ζάντα της 911 του 1966, τα λογότυπα της έκδοσης, τους διαφορετικής σχεδίασης εξωτερικούς καθρέφτες και τα δύο αποκλειστικά χρώματα της έκδοσης (Graphite Grey και Geyser Grey).

Στο εσωτερικό, πολλά είναι τα στοιχεία που αποτίουν φόρο τιμής στις παλιές 911, όπως για παράδειγμα ο πίνακας οργάνων που διαθέτει πράσινο φωτισμό με λευκές «βελόνες» και οι επενδύσεις της καμπίνας.

Κατά τα άλλα, ο εξοπλισμός της έκδοσης είναι ιδιαίτερα πλούσιος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μπλοκέ διαφορικό με torque vectoring, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 4,6” και προβολείς Bi-Xenon με σύστημα cornering PDLS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube