Νέα πλατφόρμα από τη Volvo για το XC40 και όχι μόνον...

Νέα πλατφόρμα από τη Volvo για το XC40 και όχι μόνον...

Η ανάγκη "απάντησης" στον ανταγωνισμό της BMW και της Audi ώθησε τη Volvo να βάλει τελικά στα σχέδιά της το XC40

Τελικά θα υπάρξει Volvo XC40 και μάλιστα θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, την Scalable Platform Architecture (SPA), της οποίας το πρώτο "τέκνο" θα είναι το καινούργιο XC90 (μέσα στο 2014) , αλλά και το νέο S60.

Οταν παρουσιάστηκε το V40 στη Volvo άφηναν να εννοηθεί πως δεν θα πήγαιναν σε μια έκδοση XC40, με δεδομένο πως υπήρχε το XC60 στην αγορά που κάλυπτε τις ανάγκες του κοινού. Ομως η ύπαρξη πολλών μοντέλων στην κατηγορία και μάλιστα άκρως ανταγωνιστικών, όπως και το γεγονός πως το XC60 ήταν μιας… κάποιας ηλικίας, φαίνεται να άλλαξε τη γνώμη των ιθυνόντων της εταιρίας και τώρα πλέον το XC40 είναι ένα υπαρκτό πρότζεκτ.

Το χρονοδιάγραμμα μιλά για την επόμενη πενταετία αλλά τελικά μπορεί και να το δούμε πολύ νωρίτερα στους δρόμους, αφού τα αντίστοιχα BMW και Audi παίζουν μόνα τους μπάλα στην κατηγορία, με τη Volvo να έχει προς το παρόν σαν μόνη  "αντιπρόταση" το V40 Cross Country (φωτογραφία) το οποίο όμως δεν "κουμπώνει" πάνω στον ανταγωνισμό.


Οπως αναφέρουν πληροφορίες, στα σχέδια της κινεζικής Geely (είναι ο βασικός μέτοχος της Volvo, χωρίς όμως να επεμβαίνει στο έργο της σουηδικής εταρίας που κρατά καλά φυλαγμένο το DNA της) είναι και η δημιουργία ενός ακόμη brand name, που θα τοποθετηθεί ανάμεσα σε εκείνη και τη Volvo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube