Νέα Mercedes CLA: Το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής

Νέα Mercedes CLA: Το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής

Η νέα Mercedes-Benz CLA180 αεροδυναμικά είναι πιο αποτελεσματική ακόμη και από το Toyota Prius.

H Mercedes-Benz δηλώνει ότι η νέα CLA 180 BlueEfficiency Edition είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής με συνολικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,22. Με μια γκάμα από πέντε μοντέλα και σχεδιασμό αλά σεντάν, η CLA θα ντεμπουτάρει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη στις 7 του επόμενου μήνα. Αν συγκρίνουμε το συντελεστή οπισθέλκουσας cD:0,22 της CLA θα δούμε ότι το αμέσως πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής είναι το Toyota Prius με 0,25 και στην τρίτη θέση βρίσκεται η BMW 320d EfficientDynamics με 0,26.

Το κλειδί για την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου έχει να κάνει με τη μικρή σχετικά μετωπική επιφάνεια (2,21 m2) και μια σειρά από μικρές, αλλά αποτελεσματικές, επεμβάσεις που δεν βρίσκουμε στην υπόλοιπη γκάμα της CLA. Αυτές περιλαμβάνουν επανασχεδιασμένη εμπρός ποδιά, βελτιωμένη περιμετρική στεγανοποίηση στα εμπρός φανάρια, ρυθμιζόμενο διάφραγμα ψυγείου και κλιμακωτά σπόιλερ που οδηγούν τον αέρα στους θόλους των τροχών.

Η Mercedes-Benz CLA 180 BlueEfficiency Edition κινείται από ένα 4κύλινδρο μοτέρ βενζίνης που εξελίχτηκε σε συνεργασία με τη Renault και αποδίδει 122 PS, 20,4 kgm από τις 1.250 rpm και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 9,9”, ενώ η τελική της περιορίζεται στα 190 km/h. H τιμή της αναμένεται να είναι €3.000 παραπάνω από τα 27.750 που θα ξεκινά στην Ελλάδα η στάνταρ CLA 180.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube