Νέα Mercedes-Benz S63 AMG: Επιδόσεις και πολυτέλεια στο ζενίθ [video]

Νέα Mercedes-Benz S63 AMG: Επιδόσεις και πολυτέλεια στο ζενίθ [video]

Τα εντυπωσιακά gadgets άνεσης, πολυτέλειας και ασφάλειας συνδυάζονται με τις κορυφαίες επιδόσεις στη νέα Mercedes-Benz S63 AMG.

Η κορυφαία έκδοση της υπερπολυτελούς Mercedes-Benz S-Class χρησιμοποιεί έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 5,5 λίτρων της οικογένειας BlueDIRECT, που αποδίδει 585 PS. Ζυγίζει μάλιστα έως και 100 kg λιγότερο από την προηγούμενη S63 AMG, ενώ διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση 4MATIC, αποκλειστικά σε συνδυασμό με το μακρύτερο αμάξωμα της έκδοσης «Long».

Οι 585 ίπποι αποδίδονται στις 5.500 rpm, ενώ η μέγιστη ροπή των 91,8 kgm είναι διαθέσιμη στο φάσμα 2.250-3.750 rpm. Σε συνδυασμό με τα 1.970 kg της πισωκίνητης S63 AMG δημιουργείται αναλογία 3,4 kg/PS, και για την επιτάχυνση από στάση ως τα 100 km/h χρειάζονται 4,4”. Η έκδοση 4MATIC, παρότι λόγω και του μακρύτερου αμαξώματος είναι βαρύτερη κατά 95 kg, χάρη στην καλύτερη πρόσφυση ολοκληρώνει την ίδια διαδικασία σε μόλις 4”.

Ταυτόχρονα, ο κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6, η τυποποιημένη κατανάλωση περιορίζεται στα 10,1 lt/100 km για την πισωκίνητη και 10,3 lt/100 km για τη 4MATIC, ενώ οι εκπομπές CO2 φτάνουν τα 237 και 242 gr/km, αντίστοιχα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι και στις δύο περιπτώσεις το 7τάχυτο Speedshift MCT-7 της Mercedes-Benz.

Η Mercedes-Benz S63 AMG ενσωματώνει φυσικά όλα τα νέα gadgets που έκαναν την εμφάνισή τους στη νέα S-Class, όπως την ανάρτηση Magic Body Control που «διαβάζει» τον δρόμο εμπρός από το αυτοκίνητο και προσαρμόζει ανάλογα τη λειτουργία της. Στην πισωκίνητη S63 AMG είναι στάνταρ, ενώ η 4MATIC διαθέτει αερανάρτηση Airmatic, που μπορεί να μεταβάλει και το ύψος της. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν ρυθμίσεις Comfort και Sport για τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ τους.

Για την εμφάνιση της νέας Mercedes-Benz S63 AMG είχαμε πάρει μια ιδέα πριν από έναν μήνα, όταν εμφανίστηκε για λίγο σε βίντεο από τη γραμμή παραγωγής της νέας S-Class. Οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες είναι μάλλον διακριτικοί, για τα δεδομένα της AMG. Στην καμπίνα, μόνο τα μεταλλικά πεντάλ, ο διαφορετικός πίνακας οργάνων και τα λογότυπα της AMG στο τιμόνι και στα πατάκια σου θυμίζουν ότι βρίσκεσαι στο κορυφαίο μοντέλο της γκάμας.

Η επίσημη παρουσίαση της Mercedes-Benz S63 AMG θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, ταυτόχρονα με το λανσάρισμά της στην αγορά. Στην Ελλάδα, η τιμή της αναμένεται να προσεγγίζει τις €200.000.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube