Νέα Maserati Levante: Αντίπαλο δέος για την Cayenne

Νέα Maserati Levante: Αντίπαλο δέος για την Cayenne

Νέες λεπτομέρειες για τη Maserati Levante αποκάλυψαν πηγές μέσα από την εταιρία. Το μεγάλο SUV θα παρουσιαστεί το πρώτο 6μηνο του 2015, με κινητήρες V6 και V8 με απόδοση έως 530 PS.

Μια πρώτη γεύση για τη σχεδίαση της Levante είχαμε πάρει από το πρωτότυπο Kubang, το οποίο βλέπετε στις φωτογραφίες. Το πολυτελές SUV της Maserati θα βασίζεται στο Jeep Grand Cherokee, ενώ θα χρησιμοποιεί τους κινητήρες της νέας Quattroporte. Πρόκειται για δύο νέα, διπλά υπερτροφοδοτούμενα σύνολα, έναν 3λιτρο V6 410 ίππων και έναν 3,8 V8 με 530 PS. Στις ευρωπαϊκές αγορές η Levante θα διατίθεται και σε έκδοση τουρμποντίζελ, πιθανότατα με τον 3λιτρο V6 της Maserati Ghibli.

Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι σε κάθε περίπτωση 8άρι αυτόματο και η τετρακίνηση θα προέρχεται από την Maserati Quattroporte, αν και είναι σίγουρο ότι η Jeep θα βάλει το «χεράκι» της για να αποκτήσει η Levante μεγαλύτερες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ πάντως, αφού θα τοποθετηθεί αγοραστικά «απέναντι» από την Porsche Cayenne και τη BMW X6, μοντέλα με σαφή προσανατολισμό προς την ασφάλτινη χρήση.

Το όνομα Maserati Levante παραπέμπει στη via Emilia Levante, τον δρόμο όπου οι αδελφοί Μαζεράτι συνέλαβαν την ιδέα δημιουργίας της εταιρείας.

[Πηγή: Edmunds]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube