Νέα Lotus Exige S Roadster: Επίσημα στοιχεία [video]

Νέα Lotus Exige S Roadster: Επίσημα στοιχεία [video]

H Lotus, η ιστορική αυτή εταιρεία με έδρα το Νόρφολκ, επιβεβαίωσε τις τελικές λεπτομέρειες σχετικά με την Εxige S ρόουντστερ των 235 km/h που είναι το ταχύτερο drop top του Βρετανό κατασκευαστή που φτιάχτηκε ποτέ.

Η S ρόουντστερ θα είναι το πρώτο μοντέλο της Exige που θα διατίθεται με εργοστασιακά τοποθετημένη υφασμάτινη οροφή και θα  μοιράζεται τον ίδιο V6 των 3,5 λίτρων με την Exige S κουπέ.

Το μοτέρ αποδίδει 350 PS τις 7.000 rpm και 40,8 kgm στις 4.500 rpm, απόδοση που καθιστά ικανή την Exige S ρόουντστερ –που ζυγίζει 10 kg λιγότερα από την κουπέ, στα 1.166 kg- να επιταχύνει 0-100 km/h σε 4,0 sec και 0-160 km/h σε in 8,5 sec. Η ταχύτητα της Exige S ρόουντστερ περιορίστηκε στα 235 km/h από τα 280 της κουπέ.

Το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι η στάνταρ διαμόρφωση, αλλά η ανοιχτή Exige S θα είναι διαθέσιμη με το έξτρα αυτοματοποιημένο και με paddles σασμάν του εργοστασίου Serial Precision Shift (SPS).

Τα νούμερα συνδυασμένης κατανάλωσης και ρύπων που δίνει η Lotus για το μοντέλο με το χειροκίνητο κιβώτιο είναι 10,1 lt/100 km και εκπομπές CO 2236 g/km. Όσον αφορά την καμπίνα, οι διαθέσιμες επιλογές είναι δύο: Μια έκδοση εστιασμένη στην... άνεση και μια πιο γυμνή και σπορ. 
 
Η τιμή πώλησης για την Ευρώπη, πριν από τους φόρους είναι €55.378, οπότε υπολογίστε περίπου €130.000 για ανεξάρτητη εισαγωγή στην Ελλάδα, καθώς η ελληνική αντιπροσωπείας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Με την ρόουντστερ S ουσιαστικά συμπληρώνεται η γκάμα της Exige, δίπλα στις Exige S, Exige Cup και Exige Cup R.

[Πηγή Lotus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube