Nέα Lexus RC 350 και RC 300h [νέες φωτογραφίες]

Nέα Lexus RC 350 και RC 300h [νέες φωτογραφίες]

H Lexus δημοσιοποίησε αρκετές νέες φωτογραφίες του νέου RC που θα ντεμπουτάρει στο Tokyo Motor Show στις 23 Νοεμβρίου, αλλά όχι και παραπάνω πληροφορίες.

Με σαφείς και ορατές σχεδιαστικές αναφορές στα πρωτότυπα LF-LC και LF-CC, το ολοκαίνουργιο RC υιοθετεί μια πιο χαμηλή και κεκλιμένη μάσκα και μια γενικώς στρογγυλεμένη σιλουέτα.

Η Lexus για το RC χρησιμοποιεί την ίδια συνταγή που κάνει και η BMW με τη 3 και 4 Series ή την 1 και 2 Series. Δηλαδή κάτω από τα ρούχα έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο και το μόνο που ουσιαστικά αλλάζει είναι το πέτσωμα. Έτσι το RC από κάτω δεν είναι τίποτα άλλο από ένα Lexus IS.

Το νέο Lexus RC Coupé ενσωματώνει τρία φώτα LED στα εμπρός τριγωνικά φωτιστικά σώματα και φορά εντυπωσιακές 5άκτινες 18άρες ζάντες αλουμινίου που γεμίζουν τους μυώδεις θόλους. Για πιο macho εμφάνιση, ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να παραγγείλει έξτρα 19άρες ζάντες, με βαθύ σκάλισμα και δέκα ακτίνες. Και οι δύο διαστάσεις διατίθενται σε μαύρο χρώμα με πλατινέ κεντρικά καλύμματα.

Η καμπίνα του νέου RC Coupé είναι και αυτή εμπνευσμένη από τα πρόσφατα πρωτότυπα της εταιρείας και αποτελεί και το πρώτο εσωτερικό της Lexus με φωτισμό από κάτω προς τα πάνω. Το πάνω μέρος του ταμπλό ενσωματώνει το καντράν και μια 7ιντση οθόνη δορυφορικής πλοήγησης, ενώ η φαρδιά κεντρική κονσόλα που εκτείνεται μέχρι πίσω έχει ενσωματωμένο το Remote Touch Interface. Ένα σύστημα αφής που σου επιτρέπει την πρόσβαση και τις ρυθμίσεις σε όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου και που πρώτη φορά τοποθετείται σε μοντέλο της Lexus.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, στις 23 Νοεμβρίου, που θα παρουσιαστεί επίσημα το RC Coupé, η Lexus θα δείξει δύο εκδόσεις: To RC 350 και το RC 300h Hybrid. Το πρώτο θα χρησιμοποιεί έναν βενζινοκίνητο 3,5λιτρο V6, ενώ η υβριδική έκδοση θα διαθέτει 2,5λιτρο μοτέρ που θα συνεργάζεται με ηλεκτρομοτέρ. Και οι δύο εκδόσεις έχουν μήκος 4,7 m, πλάτος 1,4 και ύψος 1,84 m, με το μεταξόνιο να είναι 2,73 m.

Το κορυφαίο στην γκάμα του RC θα είναι το RC F που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ήδη έτοιμο. Κάτω από το καπό θα φορά έναν 5λιτρο V8 με περίπου 460 PS και 55 kgm και θα παρουσιαστεί πιθανώς τον Ιανουάριο του 2014, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit (NAIAS).

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Lexus RC Coupé, με την έναρξη του Tokyo Motor Show.

[Πηγή Lexus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube