Νέα, κορυφαία BMW X2 M35i με 4κύλινδρο κινητήρα 306 PS [video]

Νέα, κορυφαία BMW X2 M35i με 4κύλινδρο κινητήρα 306 PS [video]

H πιο σπορ έκδοση της Χ2 έχει υποστεί τις περιποιήσεις της M Division και έχει τον πιο δυνατό 4κύλινδρο κινητήρα σε BMW.

H BMW αποκάλυψε τη νέα ναυαρχίδα της σειράς Χ2, την Χ2 Μ35i. Το SAV κουπέ επιδόσεων θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά τον προσεχή Μάρτιο.

Η βαυαρική φίρμα λέει ότι η νέα Χ2 M35i έχει τον πρώτο 4κύλινδρο κινητήρα M Performance – ξεχνώντας ίσως εκείνον της Μ3 Ε30 πριν μια τριακονταετία. Ο νέος κινητήρας βασίζεται στον γνωστό 2λιτρο TwinPower Turbo, αλλά έχει αναβαθμιστεί σφαιρικά για να αποδίδει 306 PS και 45,9 kgm ροπής. Αντικαθιστά τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά που κινεί τη χάτσμπακ M140i.

O κορυφαίος αυτός 4κύλινδρος επιταχύνει την Χ2 από στάση μέχρι τα 100 km/h σε 4,9”, αλλά η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Οι επιδόσεις αυτές είναι κατώτερες από εκείνες κάποιων ανταγωνιστών όπως η Mercedes-AMG GLA 45, για παράδειγμα, όμως πρέπει να έχουμε υπόψη ότι η X2 M35i δεν είναι κανονικό μοντέλο «Μ» όπως η Μ2 ή η Μ3.

Η δύναμη και η ροπή του κινητήρα μεταφέρονται και στους 4 τροχούς μέσα από ένα ενισχυμένο και ειδικά ρυθμισμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic και από το «έξυπνο» σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive, που έχει κι αυτό αναβαθμιστεί και περιλαμβάνει σύστημα launch control. Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται και το ενεργό διαφορικό M Sport Differential στον εμπρός άξονα για να μεταφέρεται πιο αποδοτικά η ροπή στο δρόμο. Τα φρένα είναι ενισχυμένα 18 ιντσών μπροστά και 17 πίσω, με μπλε δαγκάνες, το σύστημα διεύθυνσης έχει επαναρρυθμιστεί για περισσότερη αίσθηση και αμεσότητα, η ανάρτηση έχει αναβαθμιστεί με ξανασχεδιασμένο πίσω άξονα και προσφέρονται προσαρμοζόμενα αμορτισέρ, ρυθμιζόμενα σε δύο θέσεις.

Οι αισθητικές αλλαγές είναι βασισμένες στο υπάρχον πακέτο M Sport Package και περιλαμβάνουν τροχούς 19 ή 20 ιντσών, πίσω σπόιλερ και πρόσθετους αεραγωγούς ψύξης. Στο εσωτερικό, πέρα από διάκομο «Μ», υπάρχει τιμόνι M Sport και προσφέρονται ως έξτρα ανάλογα καθίσματα μπάκετ με την επιλογή τριών διαφορετικών επενδύσεων.

[Πηγές: BMW, Bimmerpost]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube