Νέα Jaguar XF MY2017, αναβάθμιση και AWD [video]

Νέα Jaguar XF MY2017, αναβάθμιση και AWD [video]

Η Jaguar παρουσίασε την ανανεωμένη XF MY2017 που μεταξύ των άλλων αναβαθμίσεων αποκτά και τετρακίνηση.

Η Jaguar πριν από ένα περίπου χρόνο, με το που παρουσίασε τη νέα XF, το executive σεντάν της, πριν από ένα χρόνο, ανακοίνωσε ταυτόχρονα και τη μελλοντική τεχνολογική αναβάθμισή της, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε και σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς. Στη πραγματικότητα πρόκειται για το ίδιο AWD που χρησιμοποιεί η F-type.

Περιέργως, το σύστημα AWD θα διατίθεται αποκλειστικά με το δίλιτρο κινητήρα ντίζελ των 180 PS. Το παραπάνω set-up, που περιλαμβάνει και το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ZF, επιτρέπει στην XF να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 8,0”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 219 km/h.

O μηχανισμός του συστήματος AWD ζυγίζει 104,8 kg και στέλνει τη ροπή πρωτίστως στον πίσω άξονα. Όταν οι πίσω τροχοί σπάνε την πρόσφυσή τους, το σύστημα στέλνει τη ροπή και στους εμπρός, διασφαλίζοντας έτσι την ελκτική πρόσφυση του αυτοκινήτου.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης για το MY2017, όλες οι εκδόσεις της XF μπορούν να εφοδιαστούν με το σύστημα Jaguar Configurable Dynamics. Το JCD παρέχει τη δυνατότητα εξατομίκευσης στις ρυθμίσεις του τιμονιού, του γακζιού, του σασμάν και της ανάρτησης. Μέχρι πρότινος, το JCD περιόριζε τη διάθεσή του μόνο στα μοντέλα με κινητήρα V6.

Κατά τα λοιπά, οι υπόλοιπες αλλαγές είναι ήσσονος σημασίας, με την γκάμα των μοτέρ να παραμένει αμετάβλητη, περιλαμβάνοντας την ήδη γνωστή ποικιλία κινητήρων, ντίζελ και βενζίνης, με εύρος ισχύος από τους 163 έως τους 380 PS.

[Πηγή Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube