Νέα Hyundai Sonata

Νέα Hyundai Sonata

Η όγδοη γενιά του κορεάτικου sedan εισάγει τη σχεδιαστική γλώσσα "Sensuous Sportiness".

Η Hyundai παρουσίασε την ολοκαίνουρια, όγδοη γενιά της Sonata, η οποία είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας με τίτλο "Sensuous Sportiness".

Σύμφωνα με τη Hyundai, η σχεδιαστική γλώσσα Sensuous Sportiness χαρακτηρίζεται από αρμονία μεταξύ των τεσσάρων δομικών στοιχείων του σχεδιασμού: των αναλογικών, της αρχιτεκτονικής, του styling και της τεχνολογίας. Έμπνευση για το σχεδιασμό της μπερλίνας αποτέλεσε το πρωτότυπο Le Fil Rouge που είδαμε πέρυσι στη Γενεύη.

sonata

Το στοιχείο που κάνει το τετράθυρο σεντάν να ξεχωρίζει είναι τα κρυφά LED φώτα που μετατρέπονται σε χρωμιωμένες λωρίδες όταν δεν βρίσκονται σε λειτουργία και διατρέχουν το μήκος του καπό καταλήγοντας στη βάση των πλευρικών παραθύρων.

Στο εμπρός μέρος βρίσκουμε επίσης την κλασσική γρίλια της Hyundai με μεγαλύτερο πλάτος και πιο έντονες κλίσεις των έξι πλευρών της, την οποία διαπερνά μια οριζόντια γραμμή από χρώμιο που διατρέχει το μέσο του προφυλακτήρα και αγκαλιάζει τις πλευρικές εισαγωγές αέρα.

sonata

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, η νέα Sonata είναι κατα -30mm χαμηλότερη, +25mm φαρδύτερη και +45mm μακρύτερη, ενώ το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 35mm βελτιώνοντας σημαντικά τους εσωτερικούς χώρους αλλά και τις αναλογίες.

Στο προφίλ είναι εμφανής η εντονότερη κλίση της οροφής σε στυλ κουπέ και η νέα καμπύλη character line του μοντέλου που καταλήγει στα πίσω φώτα. Στην ουρά πρωταγωνιστεί η αιχμηρή αεροτομή και η μπάρα LED που ενώνει τα γωνιώδη φωτιστικά σώματα.

sonata

Το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένο με καθαρό σχεδιασμό και premium χαρακτήρα. Οι σχεδιαστές μείωσαν το πάχος των αεραγωγών και του ταμπλό δίνοντας μια αίσθηση ελαφρότητας σε συνδυασμό με τις μοντέρνες επενδύσεις από ανοιχτόχρωμο ύφασμα και δέρμα αλλά και τις μικρές λεπτομέρειες από satin chrome. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός ενώ στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας βρίσκεται μια μακρόστενη οθόνη αφής.

Ο λεβιές ταχυτήτων έχει αντικατασταθεί από πλήκτρα ελευθερώνοντας χώρο για πρακτικές θήκες αντικειμένων. Τέλος, η Hyundai ανακοίνωσε πως το smartphone του οδηγού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κλειδί μέσω μιας ειδικής εφαρμογής.

Η Hyundai δεν ανακοίνωσε την γκάμα κινητήρων του μοντέλου η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί στην επίσημη πρεμιέρα του που θα λάβει χώρα στην Έκθεση Νέας Υόρκης τον επόμενο μήνα. Η εμπορική πορεία του νέου Sonata αναμένεται να ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube