Νέα γενιά Škoda Superb, επίσημο σκίτσο

Νέα γενιά Škoda Superb, επίσημο σκίτσο

H Škoda έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο σκίτσο της επόμενης γενιάς του Superb.

Ύστερα από τις φωτογραφίες της επόμενης γενιάς του Škoda Superb που κρυβόταν πίσω από βαρύ καμουφλάζ, η τσεχική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο έγχρωμο σκίτσο.

Όπως φαίνεται και από την εικόνα, το επόμενο Superb είναι επηρεασμένο σφόδρα από το VisionC Concept, με μυώδες καπό και αιχμηρή μάσκα, οπισθοκλινή φανάρια με σειρά από φώτα ημέρας LED στη βάση τους.  

Το νέο Superb περιγράφεται από τους Τσέχους ως το «καλύτερο Škoda μέχρι σήμερα» και θα έρθει να καταλάβει την κορυφαία θέση στην γκάμα της εταιρείας. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα MQB, θα μεγαλώσει για ακόμη μια φορά, θα ζυγίζει 75 kg λιγότερα από τον προκάτοχό του και θα μοιράζεται τουλάχιστον το 50% των εξαρτημάτων με το VW Passat.

Για όλα αυτά μας είχε προϊδεάσει ήδη εδώ και ένα χρόνο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Škoda, Winfried Vahland, που είχε δηλώσει ότι, «το νέο Superb θα είναι στους τομείς του στιλ και τα εκτέλεσης μια αποκάλυψη».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γκάμα των μοτέρ του επόμενου Superb θα περιλαμβάνει έναν 1. 400άρη βενζινοκινητήρα TSI με 125 PS που αναμένεται να κοστίζει €25 χιλιάδες στη Γερμανία, έναν 1.8 TSI με 260 άλογα, καθώς και τους ντίζελ 1.6 και 2.0 TDΙ με ισχύ 120 και 190 PS αντίστοιχα. Η γκάμα των βενζινοκινητήρων θα περιλαμβάνει και άλλα σύνολα που ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει η τσεχική εταιρεία.  

Το νέο Škoda Superb θα αποκαλυφθεί πλήρως online τον Φεβρουάριο, λίγο πριν ντεμπουτάρει με «σάρκα και οστά» στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον προσεχή Μάρτιο.

[Πηγή Autoforum.cz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube