Νέα facelifted BMW 5: Αποκάλυψη [video]

Νέα facelifted BMW 5: Αποκάλυψη [video]

Η νέα φρέσκια 5άρα της BMW δεν έρχεται μόνο αισθητικά αναβαθμισμένη, αλλά και με ένα δίλιτρο ντίζελ που ανεβάζει τις μετοχές της στα πιο ισχνά βαλάντια

Η BMW πρόσθεσε στην γκάμα της νέα 5άρας ένα νέο μοντέλο entry-level, την 518d, μαζί με το σύνηθες φρεσκάρισμα που υπέστη το αυτοκίνητο στο μέσο της ζωής του. Με προγραμματισμό να τη δούμε και στην ελληνική αγορά, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, η νέα 5άρα θα παρουσιαστεί με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, αλλαγμένα φώτα εμπρός και γραφικά φώτων πίσω και μια νέα γκάμα από ζάντες. Όλα αυτά μαζί έχουν στόχο να τονώσουν την αισθητική γοητεία της.

Φυσικά όπως προείπαμε, τα μεγάλα νέα αφορούν στην άφιξη της 518d, που θα χρησιμοποιεί μια έκδοση του δίλιτρου τουρμποντίζελ που γνωρίζουμε ήδη από την 520d. To μοτέρ με πιο «ελαφριά» χαρτογράφηση θα αποδίδει 143 PS και 36,8 kgm. H BMW δηλώνει ότι χρειάζεται για το 0-100 km/h 9,6”, καίει κατά μέσο όρο 4,5 lt/100 km και εκπέμπει CO2 119 g/km.

Η έκδοση των 184 PS του δίλιτρου ντίζελ που χρησιμοποιείται στην 520d βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο και πλέον η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 πλησιάζουν εκείνες της 518d. Το αποτέλεσμα ήταν να καταργηθεί η 520d EfficientDynamics. Αλλά οι πολύ καλές οικολογικές επιδόσεις του αυτοκινήτου αυτού παραμένουν ζωντανές, καθώς τα αεροδυναμικά βοηθήματα της 520d ED πέρασαν στην 520d ως βασική τοποθέτηση, μειώνοντας το συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0,25.

Όλα τα υπόλοιπα μοτέρ της γκάμας της 5άρας ρυθμίστηκαν έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις διατάξεις ρύπων Euro6, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα τεχνολογικά στοιχεία όπως η ανάκτηση ενέργεια κατά το φρενάρισμα, stop/start και λειτουργία Eco Pro. Η λειτουργία coasting, που ενεργοποιείται όταν δεν απαιτείς φορτίο από το μοτέρ, απομονώνοντας το μοτέρ από το σύστημα μετάδοσης για επιπλέον οικονομία στην κατανάλωση, προστέθηκε επίσης σε όλη την γκάμα των μοτέρ και λειτουργεί σε ταχύτητες από 50 έως 160 km/h.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στις επιλογές των μοτέρ, περιλαμβάνεται η αναθεωρημένη βενζινοηλεκτρική έκδοση υπό την ονομασία Σειρά 5 ActiveHybrid, που θα συνεχίσει την καριέρα της μόνο στην 5άρα σεντάν. Το κορυφαίο μοντέλο είναι φυσικά η νέα M5 που, όπως είδαμε και από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν, ενσωματώνει τις ίδιες πάνω κάτω αισθητικές αναβαθμίσεις με αυτές των στάνταρ μοντέλων της γκάμας.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube