Νέα έκδοση για την Porsche Taycan

Νέα έκδοση για την Porsche Taycan

Πρόκειται για έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και με δύο εναλλακτικές σε ό,τι αφορά στην μπαταρία.

Με μία teaser φωτογραφία η Porsche μας πληροφορεί για μια νέα έκδοση της Taycan, του αυτοκινήτου που έβαλε την εταιρεία στα χωράφια της ηλεκτροκίνησης. 

Η νέα έκδοση του μοντέλου θα τοποθετηθεί κάτω από τις ήδη υπάρχουσες και για το λόγο αυτό θα είναι οικονομικά πιο προσιτή και θα απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό. 

Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για μια παραλλαγή της έκδοσης που διατίθεται προς το παρόν μόνον στην Κίνα και η οποία έχει μόνον έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω άξονα. 

tayc

Η συγκεκριμένη Taycan διατίθεται με δύο μπαταρίες: Η «βασική» φοράει μια μπαταρία 79,2 kWh, ενώ προαιρετικά διατίθεται και μια μεγαλύτερη μπαταρία,Performance Plus, 93,4 kWh. Η πρώτη τροφοδοτεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα με ονομαστική ισχύ 408 PS, ενώ η δεύτερη τροφοδοτεί ηλεκτροκινητήρα έως και 476 PS.

Όσον αφορά στις επιδόσεις και οι δύο «υποεκδόσεις» χρειάζονται 5,4 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσουν το τυπικό 0-100 km/h, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 230 km/h. Η μπαταρία των 79,2 kWh προσφέρει αυτονομία έως και 414 km, ενώ αυτή των 93,4 kWh φτάνει τα 489 km (κατά NEDC).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube