Νέα Buick Encore GX για την αμερικανική αγορά

Νέα Buick Encore GX για την αμερικανική αγορά

Η Buick επεκτείνει τη γκάμα των SUV της τα οποία αφορούν το 90% των πωλήσεων της φίρμας.

Μετά από την πρεμιέρα του αντίστοιχου μοντέλου στην Έκθεση της Σαγκάης τον προηγούμενο μήνα, η Buick παρουσίασε την Encore GX αμερικανικών προδιαγραφών, η οποία θα τοποθετηθεί στη γκάμα της πάνω από τη μικρότερη Encore (συγγενική με το Opel Mokka X) και κάτω από τις μεγαλύτερες Envision και Enclave. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία επεκτείνει τις προτάσεις της καθώς τα SUV αφορούν το 90% των σημερινών της πωλήσεων.

Η Encore GX έχει διαστάσεις παρόμοιες με τα C-SUV της Ευρώπης και σύμφωνα με την Buick θα προσφέρει χώρο αποσκευών 141 λίτρα μεγαλύτερο από της Encore (532 λίτρα) και 85 λίτρα μικρότερο από της Envision (762 λίτρα). Αν τα νούμερα αυτά σας φαίνονται υπερβολικά, είναι γιατί ο τρόπος μέτρησης του χώρου αποσκευών στις ΗΠΑ είναι διαφορετικός από ότι στην Ευρώπη.

Buick Encore GX

Το μοντέλο θα εξοπλίζεται με ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (Front Pedestrian Braking, Automatic Emergency Braking, Forward Collision Alert και Lane Keep Assist με Lane Departure Warning). Στον εξοπλισμό του μοντέλου θα περιλαμβάνεται ο ψηφιακός καθρέφτης με οθόνη και κάμερα Surround Vision.

Περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά θα ανακοινωθούν πιο κοντά στην κυκλοφορία της Encore GX που αναμένεται στις εκθέσεις από τις αρχές του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube