Νέα BMW X5 2019, επίσημο video λανσαρίσματος

Νέα BMW X5 2019, επίσημο video λανσαρίσματος

Τα video της BMW ήταν ανέκαθεν χάρμα ιδέσθαι, οπότε και το νέο φιλμάκι λανσαρίσματος της G05 X5 πέφτει κάτω από τη μηλιά, αλλά και βελτιώνει την αντίληψή μας για το γερμανικό SUV.

H X5 είναι ίσως το πιο σημαντικό μοντέλο της BMW, ανταγωνιζόμενο σε ένα πολυπληθές, διαρκώς ογκούμενο και σφόδρα κερδοφόρο κομμάτι της αγοράς των SUV. Ως εκ τούτου, η διαφημιστική καμπάνια δεν κρύβει ότι κόστισε ένα σκασμό χρήματα.

Το θέμα του video είναι τα στοιχεία της Φύσης σε ένα είδος σεναρίου «η πάλη ανθρώπου και της μηχανής με τα στοιχεία της Φύσης». Το φιλμάκι ξεκινά απατηλά με μια καθωσπρέπει X5 παρκαρισμένη κάπου στην πόλη.

Ο αφηγητής μας μιλά για τη θάλασσα που έχει πάρει φωτιά, ενώ ταυτόχρονα ηφαιστειακή λάβα χύνεται στον ωκεανό για να παγώσει από τα κύματα. Η έντονα μαύρη άσφαλτος κάνει τη λευκή X5 να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο και μπαίνοντας μέσα σε ένα μαύρο ηφαιστειακό πεδίο, το αυτοκίνητο επιδεικνύει την ικανότητά του έξω από την άσφαλτο. Ταυτόχρονα, κάμποσα από τα χαρακτηριστικά πολυτελείας περνούν σφήνες, όπως ο κρυστάλλινος λεβιές του σασμάν, ο ίδιος που βρίσκουμε στην 8 Series… Μπορείτε επίσης να ανοίξετε τις πόρτες με το smartphone, αλλά το προνόμιο ή την πρωτοτυπία του βραχιολιού δραστηριοτήτων διατηρεί η Jaguar.

Προφανώς και έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα SUV, αλλά σαφώς με ένα από αυτά που βρίσκονται στη σπορ πλευρά του νέου κόσμου της αυτοκίνησης. Το λανσάρισμα της νέας BMW X5, που θα γίνει σε μέταλλο στο παρισινό Σαλόνι τον προσεχή Οκτώβριο, ξεκινά με τέσσερις εκδόσεις κινητήρα, δύο βενζίνης και δύο τουρμποντίζελ.

BMW X5 2019

Η βασική βενζινοκίνητη φορά τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά Twin Power Turbo με 340 ίππους (xDrive40i) και ακολουθεί μια V8 με νέο μοτέρ που αποδίδει 462 ίππους (xDrive50i). Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα βρίσκουμε δύο 3λιτρα 6κύλινδρα σε σειρά μοτέρ με 265 (xDrive30d) και 400 ίππους (quad turbo, X5 M50d). Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Στο άμεσο μέλλον θα δούμε και έκδοση με τον δίλιτρο 4κύλινδρο Twin Power Turbo που θα αποτελεί μέρος του υβριδικού συστήματος κίνησης της έκδοσης xDrive40e.

Πέρα από τη νέα πλατφόρμα, που θα χρησιμοποιεί και η μεγαλύτερη X7, την τετραδιεύθυνση και τις ενεργές αντιστρεπτικές, η νέα BMW X5 διαθέτει νέα αερανάρτηση για τον εμπρός και τον πίσω άξονα. Διαθέσιμη ως μέρος του Off Road Pack που περιλαμβάνει ρυθμίσεις off-road και κλείδωμα διαφορικού, αντικαθιστά αυτήν του προηγούμενου μοντέλου που είχε αερανάρτηση μόνο στον πίσω άξονα. Εμπρός βρίσκουμε διπλά ψαλίδια και πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων.

BMW X5 2019

Ο στάνταρ εξοπλισμός όλων των X5 περιλαμβάνει μετάδοση με launch control, Dynamic Damper Control, BMW Live Cockpit Professional με πλοήγηση, δύο ψηφιακές οθόνες 12,3”, εμπρός φανάρια Adaptive Full LED, Active Blind Spot Detection, Ενεργή Επιτήρηση Τυφλού Σημείου, Προειδοποίηση Πρόσθιας Σύγκρουσης με Αυτόματο Φρενάρισμα Ανάγκης και πανοραμική γυάλινη οροφή. 

Η τιμή στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, κάτι που αναμένουμε να γίνει το φθινόπωρο. Στη Γερμανία, η βασική X5 xDrive30d θα κοστίζει €69.200, η 4τούρμπινη X5 M50d €92.900 Euros, ενώ η βασική βενζινοκίνητη xDrive40i θα κοστίζει 70.700 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube