Νέα Aston Martin Volante: Η Vanquish τώρα και ανοιχτή [video]

Νέα Aston Martin Volante: Η Vanquish τώρα και ανοιχτή [video]

Η Vanquish, το κορυφαίο μοντέλο παραγωγής της Aston Μartin, διατίθεται πλέον και σε ανοιχτή έκδοση. Ή αλλιώς «Volante», όπως ονομάζονται παραδοσιακά τα ανοιχτά μοντέλα της βρετανικής φίρμας.

Το αμάξωμα της Aston Martin Vanquish Volante δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό της κουπέ έκδοσης πλην της αναδιπλούμενης οροφής. Όμως, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, η αφαίρεση της οροφής τονίζει ακόμα περισσότερο τις καμπύλες του πίσω μέρους της Vanquish και το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα... σέξι. Η Volante φαίνεται σα να έχει σχεδιαστεί έτσι εξ’ αρχής και να μην έχει προκύψει από το «κόψιμο» ενός κλειστού μοντέλου.

Η μαλακή οροφή της Aston Martin Vanquish Volante αναδιπλώνεται σε 14” και εξαφανίζεται πλήρως κάτω από το ανθρακονημάτινο κάλυμμά της. Άλλωστε ολόκληρο το αμάξωμα της Volante είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Κι αν η μετατροπή ενός κουπέ σε κάμπριο συνήθως συνοδεύεται από αισθητή αύξηση του βάρους λόγω των αυξημένων ενισχύσεων στο αμάξωμα, αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Aston Martin Vanquish Volante. Το βάρος έχει αυξηθεί μόνο κατά 9 kg μόνο σε σχέση με την κλειστή Vanquish, φτάνοντας τα 1.844 kg.

Κάτω από το καπό της Volante βρίσκεται ο 6λιτρος V12 της κουπέ Vanquish, που πρόσφατα τοποθετήθηκε και στην μικρότερη V12 Vantage S. Οι 573 ίπποι του επαρκούν για επιτάχυνση από στάση ως τα 100 km/h σε 4,1” και τελική ταχύτητα 295 km/h. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου 6τάχυτου κιβωτίου Touchtronic-2.

Το εσωτερικό του νέου κάμπριο δεν διαφέρει από αυτό της κλειστής Aston Martin Vanquish, ενώ τα πάντα είναι ντυμένα με υψηλής ποιότητας δέρμα. Οι πίσω θέσεις μάλιστα δεν έχουν καταργηθεί, αν και είναι τόσο στριμωγμένες που μάλλον θα χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση όσων αντικειμένων περισσεύουν από το χώρο αποσκευών. Ο τελευταίος φτάνει τα 279 lt, ανεξαρτήτως της θέσης της οροφής.

Δείτε παρακάτω το πρώτο βίντεο της νέας Aston Martin Vanquish Volante.

[Πηγή: Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube