Νέα Alfa Romeo 4C: Πρεμιέρα στο Goodwood Festival of Speed

Νέα Alfa Romeo 4C: Πρεμιέρα στο Goodwood Festival of Speed

Η Alfa Romeo επιβεβαίωσε ότι η 4C θα κάνει το δυναμικό της ντεμπούτο στο φετινό Goodwood Festival of Speed, 12-14 Ιουλίου.

Η Alfa Romeo 4C στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Goodwood Festival of Speed θα οδηγηθεί στον αγώνα ανάβασης της διοργάνωσης. Η Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι στα σχέδιά της είναι να φέρει στην ίδια διοργάνωση και την πνευματική πρόγονο της 4C, την 33 Stradale του 1960, και για να την εκθέσει στο κοινό, αλλά και για την ανάβαση.

Στο περιθώριο της αγωνιστικής συμμετοχής τους και τα δύο αυτοκίνητα θα βρίσκονται προς επίδειξη στο σταντ της Alfa Romeo, μαζί με άλλα δύο εκθέματα: Το σασί της 4C και το διπλόδισκο σασμάν TCT.

H Alfa Romeo 4C φορά το ίδιο μοτέρ τούρμπο των 1.750 cc με την Giulietta Quadrifoglio Verde, αλλά με επιπλέον ισχύ πέντε ίππων και ροπή ενός kgm, στα 240 PS και 35,7 kgm. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω του διπλόδισκου κιβωτίου TCT, που μπορείς να χειρίζεσαι από τα paddles στο τιμόνι.

Η νέα Alfa Romeo 4C, χάρις και στο μικρό βάρος των 950 kg, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,5” με την τελική ταχύτητά της να ξεπερνά τα 250 km/h.

Το σύστημα DNA που γνωρίζουμε και σου επιτρέπει να διαλέξεις μεταξύ τριών διαφορετικών οδηγικών ρυθμίσεων, Dynamic, Natural και All-Weather, έχει εμπλουτιστεί και από μια επιπλέον ρύθμιση τη Race που μεταξύ άλλων ενεργοποιεί ένα πλευρικό επιταχυνσιόμετρο (G-meter) στην κεντρική οθόνη. 
 
Η τιμή για την στάνταρ Alfa Romeo 4C στην Ευρώπη εκτιμάται στα €65.000, αλλά για την Ελλάδα θα υπάρχει η επιβάρυνση του φόρου πολυτελείας που μάλλον θα την ανεβάζει πάνω από τα 75 χιλιάρικα. Οι πρώτες παραδόσεις της 4C θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube