Νέα Abarth 124 GT και FIAT 124 S-Design [video]

Νέα Abarth 124 GT και FIAT 124 S-Design [video]

Στην Έκθεση Γενεύης θα παρουσιαστεί μια πιο σπορ έκδοση του Abarht 124 Spider, με ανθρακονημάτινο hardtop, και ένα πιο ξεχωριστό FIAT 124 Spider.

Η FCA επιχειρεί να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας και το ενδιαφέρον του κοινού προς το roadster που κοσμεί την γκάμα της FIAT και της Abarth, με δύο νέες εκδόσεις εξοπλισμού.

Στην περίπτωση του Abarth 124 Spider, λανσάρεται μια νέα σπορ έκδοση, με το όνομα GT. Η πιο εμφανής διαφορά είναι η τοποθέτηση ενός καλαίσθητου hardtop από ανθρακονήματα, του μοναδικού τέτοιου αξεσουάρ σε αυτοκίνητο παραγωγής, το οποίο ζυγίζει 16 kg. Η στάνταρ μαλακή οροφή του 124 Spider παραμένει διπλωμένη κάτω από αυτό, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά, όταν αφαιρεθεί το hardtop. Παράλληλα, οι συμβατικές 17άρες ζάντες του αυτοκινήτου έχουν αντικατασταθεί με άλλες της O.Z., ίδιων διαστάσεων, οι οποίες εξοικονομούν συνολικά 3 kg.

Το Abarth 124 GT θα είναι βαμμένο αποκλειστικά σε χρώμα Alpi Orientali Grey. Το εμπρός σπόιλερ και οι καθρέφτες θα έχουν σκούρο γκρι φινίρισμα (gunmetal), αν και οι τελευταίοι θα μπορούν να είναι και κόκκινοι ή carbon. Ως έξτρα θα διατίθεται μαύρο ματ καπό και μια αεροτομή. Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στον κινητήρα των 170 ίππων, ενώ το GT θα διατίθεται τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.



Για την πιο ήπια εκδοχή του αυτοκινήτου, το FIAT 124 Spider, η Έκθεση Γενεύης θα φέρει τη νέα έκδοση S-Design. Πρόκειται για μια έκδοση εξοπλισμού που ακολουθεί το πρότυπο των αντίστοιχων Tipo και 500Χ. Εμφανισιακά, το 124 S-Design ξεχωρίζει χάρη στο ιδιαίτερο, ανθρακί γυαλιστερό φινίρισμα στα roll bars, το πλαίσιο του παρμπρίζ και τους καθρέφτες, τις κόκκινες λωρίδες στο πλάι, τις διαφορετικές ζάντες 17" και ένα διακριτικό σηματάκι στα χρώματα της ιταλικής σημαίας στο πίσω μέρος του.

Ο κινητήρας του FIAT 124 Spider S-Design δεν έχει δεχτεί επεμβάσεις, οπότε εξακολουθεί να αποδίδει 140 ίππους. Και σε αυτή την περίπτωση συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 7,5" και 7,6", αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube