Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στη νέα Mercedes-AMG GT

Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στη νέα Mercedes-AMG GT

Η Mercedes-AMG βάζει τις τελευταίες πινελιές στη δεύτερη γενιά της GT που θα προσφέρει θέσεις για 2+2 επιβάτες.

Η δεύτερη γενιά της Mercedes-AMG GT με κωδική ονομασία C192 δοκιμάζεται στον Αρκτικό κύκλο, λίγο πριν ριχτεί στη μάχη για να αντιμετωπίσει την Porsche 911.

Το σπόρτσκαρ απαθανατίστηκε στις δοκιμές εξέλιξης του σε ψυχρές συνθήκες και η εμφάνιση του επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για το κουπέ αδελφάκι της νέας Mercedes-AMG SL.

Κάτω από το καπό του θα φιλοξενεί τον M178 twin-turbo V8 4.0 lt ο οποίος, όπως και στην SL, ανάλογα με την έκδοση, θα αποδίδει 476 ή 585 PS.

Mercedes-AMG GT

Συνεχίζοντας την παράδοση του προκατόχου της που παρουσιάστηκε πριν από οκτώ χρόνια, αργότερα θα ακολουθήσουν και πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις όπως η AMG GT R και η AMG GT Black Series.

Ωστόσο, στην κορυφή της γκάμας του γερμανικού μοντέλου που για πρώτη φορά θα προσφέρει θέσεις για 2+2 επιβάτες, θα βρίσκεται το γνωστό plug-in υβριδικό σύστημα από την GT 63 S E Performance. Το θερμικό μέρος του συνόλου αποτελείται από έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων που αποδίδει 639 PS και συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 204 PS.

Mercedes-AMG GT

Όλα αυτά μεταφράζονται σε μια συνδυαστική ισχύ που φτάνει τους 843 PS και τα 1.400 Nm, νούμερα που θα κάνουν την AMG GT να κοιτάει στα μάτια την Ferrari 296 GTB.

Παράλληλα, στη βάση της γκάμας, όπως και στην SL 43, θα βρίσκεται ο δίλιτρος τούρμπο με ήπια υβριδικό σύστημα 48V απόδοσης 381 PS και 480 Nm ροπής.

Mercedes-AMG GT

Τέλος, η δεύτερη γενιά της AMG GT που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2023, θα έχει σημαντικά αυξημένη ακαμψία σε σχέση με τον προκάτοχο της, θα κάνει εκτενή χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων, ενώ όλες οι εκδόσεις πλην της βασικής θα είναι τετρακίνητες.

Πηγή: Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube