Mosquito: Ένα υπεραυτοκίνητο από την Τσεχία

Mosquito: Ένα υπεραυτοκίνητο από την Τσεχία

Η Performance Solutions στοχεύει σε περιορισμένη παραγωγή 18 αυτοκινήτων.

Η Performance Solutions με έδρα την Τσεχία, παρουσίασε το Mosquito - μια σχεδιαστική μελέτη υπεραυτοκινήτου με προσανατολισμό πίστας, το οποίο θα παραχθεί σε 18 μονάδες με τιμή που θα ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το αμάξωμα του Mosquito είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα και σχεδιάστηκε από τον Tomáš Sabáček. Έμπνευση για τη δημιουργία του μοντέλου αποτέλεσε το βρετανικό μαχητικό αεροσκάφος De Havilland DH.98 Mosquito που χρησιμοποιήθηκε στον 'Β Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν γνωστό για την ταχύτητα και το χαμηλό βάρος του.

mosquito

Ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V8 με απόδοση 600 PS και 650 Nm ροπής θα κινεί το ελαφρύ μοντέλων των 974 kg σε συνεργασία με ένα σειριακό κιβώτιο αγωνιστικού τύπου, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100km/h σε 2,9" και τελική ταχύτητα 320 km/h. Επιπλέον, η Performance Solution σκοπεύει να εξοπλίσει το πρώτο της υπεραυτοκίνητο με ενεργή ανάρτηση Active Ride Control που θα συνεργάζεται με το σύστημα ενεργής αεροδυναμικής.

Φυσικά όλα αυτά τα νούμερα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι απλώς εκτιμήσεις, καθώς το Mosquito βρίσκεται ακόμη σε στάδιο εξέλιξης και χρειάζεται τουλάχιστον 2 χρόνια μέχρι να είναι έτοιμο για την παραγωγή. Μένει να δούμε αν μια μικρή ομάδα μηχανικών από την Τσεχία θα καταφέρει να υλοποιήσει το φιλόδοξο αυτό project.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube