Μοντέλο-έκπληξη από την Alpine

Μοντέλο-έκπληξη από την Alpine

Η Alpine ανακοινώνει την έλευση ενός μοντέλου-έκπληξη, βασισμένου στην A110. Κάτι που θυμίζει το πρωτότυπο Alpine GTA, ενός πρώην σχεδιαστή του Groupe Renault.

Alpine teaser

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η Alpine ανακοινώνει ένα μοντέλο-γρίφο, προφανώς βασισμένο στην A110. Κάτι που ούτε περιμέναμε και ούτε πατάει στις φήμες για μια σκληροπυρηνική έκδοση του αυτοκινήτου. Διαβάζοντας τα σχόλια που σχετίζονται με αυτό το teaser, καταλαβαίνουμε ότι αυτή η «A110» θα μπορούσε να είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό.

Η εικόνα θυμίζει το εντυπωσιακό πρωτότυπο GTA του Arseny Kostromin, ενός Ρώσου σχεδιαστή που εργαζόταν για το Groupe Renault εκείνη την εποχή. Στον Kostromin να θυμίσουμε ότι οφείλουμε το πρωτότυπο Dacia Duster (2008) πριν λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Ένα αυτοκίνητο που γεννήθηκε από τη φαντασία του σχεδιαστή του, αλλά απετέλεσε αντικείμενο μεγάλης έρευνας όσον αφορά τον κινητήρα, τη δομή και τις αναρτήσεις και τους άξονες. Μελέτη σε τέτοιο βαθμό που συνήθως γίνεται όταν βρίσκεσαι ένα βήμα πριν από την παραγωγή.

Alpine teaser

Ωστόσο, με την Alpine να έχει επιβεβαιώσει ότι συνεργάζεται με τον κόσμο του Blockchain και ειδικά με NFT, αυτά τα πιστοποιητικά αυθεντικότητας ψηφιακών πρότζεκτ την καθιστούν κατά κάποιο τρόπο «ιδιοκτήτη» για κάθε είδους εικονικής δημιουργίας. Αυτό το GTA επομένως θα μπορούσε να παραμείνει ψηφιακό και να «διατίθεται» αποκλειστικά από έναν non-fungible token...

Alpine GTA

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube