Mitsubishi GC-PHEV Concept: Πρόγευση για το νέο Pajero

Mitsubishi GC-PHEV Concept: Πρόγευση για το νέο Pajero

To concept ενός μεγάλου SUV με υβριδική τεχνολογία ήταν το κυριότερο έκθεμα της Mitsubishi στο Σαλόνι του Σικάγο.

Το φουτουριστικό πρωτότυπο μας δίνει μια πρώτη ιδέα για το επόμενο Pajero αλλά και τη νέα σχεδιαστική «γλώσσα» της εταιρείας.

Με το ντεμπούτο του να έχει γίνει στο Σαλόνι του Τόκυο το 2013, θα μπορούσε κανείς να πει ότι το GC-PHEV είναι «ξαναζεσταμένο φαγητό».

Από την άλλη πλευρά, η Mitsubishi υποστηρίζει ότι το concept δείχνει όχι μόνο τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της αλλά και την κατεύθυνση που θ’ ακολουθήσει για την επόμενη γενιά του Pajero.

«Φέραμε το GC-PHEV στο Σικάγο επειδή προβάλει την μελλοντική τεχνολογία μας και τη σχεδίαση των νέων μας μοντέλων», εξήγησε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mitsubishi Βορείου Αμερικής Don Swearingen.

«Αρχής γενομένης από το νέο Outlander, που θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο, όλα τα μοντέλα μας θα ανασχεδιαστούν μέσα στο 2015 ώστε ν’ αποκτήσουν τη νέα εταιρική μας ταυτότητα», προσέθεσρ.

Το φουτουριστικό, σχεδιαστικά, πρωτότυπο διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης. Αυτό αποτελείται από έναν τρίλιτρο V6 με υπερσυμπιεστή που αποδίδει 335 ίππους, έναν ηλεκτροκινητήρα, 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Super All-Wheel Control (S-AWC).

Επίσης, λανσάρει το Tactical Table, ένα νέο σύστημα τηλεματικής που επιτρέπει στα smartphones του οδηγού και των επιβατών να συλλέγουν πληροφορίες και να τις ανταλλάσουν με άλλα CH-PHEV.

[Πηγή: Mitsubishi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube