Mitsubishi Eclipse Cross ντίζελ στην Ιαπωνία!

Mitsubishi Eclipse Cross ντίζελ στην Ιαπωνία!

Η Mitsubishi λανσάρισε το ντίζελ Eclipse Cross των 2,2 λίτρων που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ευρώπη, και στην Ιαπωνία. Αγορά όπου τα ντίζελ κάθε άλλο παρά δημοφιλή είναι.

Παρόλο που οι παγκόσμιες πωλήσεις ντίζελ υποχωρούν σαφώς υπέρ των βενζινοκίνητων, σε ορισμένες αγορές όπου οι μοτέρ αυτά παραδοσιακά δεν ήταν καλοδεχούμενα, περιέργως, βλέπουμε όλο και περισσότερα, όπως την περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών ή της Ιαπωνίας. Η τελευταία έκδοση ντίζελ που κυκλοφόρησε στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ήταν το νέο Mitsubishi Eclipse Cross, το κόμπακτ crossover της ιαπωνικής εταιρείας που θα έχει τώρα μια έκδοση τουρμποντίζελ στην εγχώρια αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 AWD

Αυτή η νέα έκδοση του ντίζελ δεν είναι άλλη από το ίδιο Mitsubishi Eclipse Cross 220 DI-D που μπορούμε να βρούμε σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές από τον περασμένο Μάρτιο, σε κορυφαία μάλιστα διαμόρφωση εξοπλισμού. Οπότε έχουμε να κάνουμε με το πιο ολοκληρωμένο μοντέλο της γκάμας του  Eclipse Cross, με στοιχεία όπως ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες (θερμαινόμενοι και ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι), ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, πανοραμική ηλεκτρική οροφή, ταμπλό με οθόνη LCD, δερμάτινα καθίσματα, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και paddles για την αλλαγή ταχυτήτων, ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέφτη και head-up display.

Mitsubishi Eclipse Cross 220 DI-D

Αυτή η εκδοχή 220 DI-D έχει επίσης στάνταρ σύστημα τετρακίνησης Super-All Wheel και αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, σασμάν αποκλειστικό γι’ αυτή την έκδοση. Οπότε έναν και μοναδικό συνδυασμό μοτέρ/κιβωτίου για την γκάμα.

Να θυμίσουμε ότι το νέο, ομόλογο στην ευρωπαϊκή αγορά Mitsubishi Eclipse Cross 220 DI-D αποδίδει 148 άλογα και 388 Nm. Παρόλο που η έκδοση που θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία είναι σχεδόν ίδια με αυτή που θα βρούμε στους αντιπροσώπους της φίρμας στην Ευρώπη, στην εγχώρια αγορά του, ο κινητήρας έχει ελαφρώς επαναρρυθμιστεί και αποδίδει 145 άλογα και 380 Nm.

Mitsubishi Eclipse Cross 220 DI-D

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube