MΙΝΙ Remastered Oselli Edition: Ενα διαφορετικό και συλλεκτικό ΜΙΝΙ 

MΙΝΙ Remastered Oselli Edition: Ενα διαφορετικό και συλλεκτικό ΜΙΝΙ 

Θα παραχθεί μόλις σε 60 αντίτυπα, ισάριθμα των 60 χρόνων της εταιρείας. 

Πολύ πριν δοκιμάσει την τύχη του στους αγώνες το ΜΙΝΙ κατασκευάζονταν από την British Motor Corporation και έβγαινε στην αγορά με τα σήματα της Austin ή της Morris. Λίγο αργότερα, ο John Cooper χρησιμοποίησε την τεχνογνωσία του για να απογειώσει το ΜΙΝΙ και να το αναδείξει σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Σήμερα, η David Brown Automotive γιορτάζει την 60ή επέτειο του οχήματος με μια περιορισμένη σειρά 60 ειδικών εκδόσεων. Ένα από τα σημεία εστίασης του συλλεκτικού αυτού ΜΙΝΙ είναι ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 1.450 cc που χάρη στις ρυθμίσεις της Oselli Engineering, αποδίδει 125 ίππους. Δεν είναι πολλοί, αλλά σε συνδυασμό με το βάρος του αυτοκινήτου που είναι 1.050 κιλά,  δίνει μια πολύ καλή αναλογία ίππων/κιλό.

Ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης μεγιστοποιεί την πρόσφυση την ώρα που το αυτοκίνητο φορά φρένα από την AP Racing, πλήρως ρυθμιζόμενα ελατήρια Bilstein, καθώς και μεγαλύτερους τροχούς 13 ιντσών.

mini

Στο εσωτερικό, οι υποψήφιοι αγοραστές θα είναι σε θέση να επιλέξουν ανάμεσα σε διάταξη δύο ή τεσσάρων θέσεων. Η διθέσια περιλαμβάνει αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα, κλωβό ασφαλείας και ζώνες τεσσάρων σημείων. Οι αγοραστές θα έχουν την επιλογή να παραγγείλουν το αυτοκίνητο με δύο δεξαμενές καυσίμων για μεγαλύτερη αυτονομία ή για να πάρουν μέρος σε αγώνες αντοχής. 

mni

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσα από αυτά τα συλλεκτικά ΜΙΝΙ έχουν πουληθεί. Πάντως το MΙΝΙ Remastered Oselli Edition είναι διαθέσιμο για παραγγελία ως δεξιοτίμονο ή αριστεροτίμονο, με την τιμή του να μην αναφέρεται. Είναι βέβαιο ότι θα κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο να βρίσκεται στο γκαράζ σας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube