MINI PACEMAN ALL4 από την άνοιξη

MINI PACEMAN ALL4 από την άνοιξη

Άλλο ένα τετρακίνητο μοντέλο για τη ΜΙΝΙ, έρχεται από την άνοιξη. Πρόκειται για το Paceman, το πρώτο Sport Activity Coupe στην premium compact κατηγορία, που θα φορέσει το σύστημα MINI ALL4.

Με τον τρόπο αυτό ο αριθμός των μοντέλων που διατίθενται με στάνταρ το ALL4 φτάνει τα οκτώ. Το Paceman συνδυάζει το ALL4 προαιρετικά με τους diesel κινητήρες του MINI Cooper SD Paceman (105 kW/143 hp) και του MINI Cooper D Paceman (82 kW/112 hp), καθώς και με το βενζινοκινητήρα του MINI Cooper S Paceman (135 kW/184 hp). Tην ίδια στιγμή ετοιμοπόλεμο δηλώνει και το MINI John Cooper Works Paceman, που εφοδιασμένο με σύστημα AWD βάζει στο δρόμο τους 218 ίππους του εξαιρετικού του κινητήρα κάτω από όλες τις συνθήκες προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης. Να θυμήσουμε πως το σύστημα ALL4 διατίθεται προαιρετικά για τα MINI Cooper S Countryman, MINI Cooper SD Countryman και MINI Cooper D Countryman, ενώ στο MINI John Cooper Works Countryman μεταφέρει εντυπωσιακή ισχύ και στους τέσσερις τροχούς.


Το ALL4 που εξελίχθηκε ειδικά για τα MINI χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικό κεντρικό διαφορικό που κατανέμει συνεχώς την ισχύ μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα. Σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, το ALL4 κατανέμει μέχρι το 50% της ισχύος στους πίσω τροχούς, ποσοστό που φτάνει μέχρι το 100% σε ακραίες συνθήκες, όπως στο πάγο και στο χιόνι. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου του ALL4 είναι ενσωματωμένα στη μονάδα διαχείρισης DSC (Dynamic Stability Control), κατανέμοντας έτσι την ισχύ στους τροχούς σε χιλιοστά του δευτερολέπτου ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες και απαιτήσεις του δρόμου, σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Παράλληλα, σε όλα τα μοντέλα ALL4, το DSC συνδυάζεται στάνταρ με DTC (Dynamic Traction Control) mode, ενώ όταν το σύστημα ελέγχου ευστάθειας είναι απενεργοποιημένο ( DSC Off mode), επιστρατεύεται μία ηλεκτρονική λειτουργία κλειδώματος για το διαφορικό του εμπρός άξονα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube