MINI: Το νέο Countryman θα είναι «γνήσιο SUV»

MINI: Το νέο Countryman θα είναι «γνήσιο SUV»

Πιο σκληροτράχηλο από τον προκάτοχό του θα είναι το καινούργιο κόμπακτ crossover.

Αναφορές στον θριαμβευτή του Dakar και πιο off-road χαρακτήρα θα διαθέτει η δεύτερη γενιά του Countryman.

Με κωδικό F60, θα υιοθετεί σχεδιαστικά στοιχεία από το MINI X-Raid που κυριαρχεί στον αγώνα τα τέσσερα τελευταία χρόνια με στόχο να στοχεύσει στην καρδιά της κατηγορίας των premium κόμπακτ SUV.

Το καινούργιο Countryman βασίζεται στην έκδοση της πλατφόρμας UKL που χρησιμοποιεί το νέο Clubman και θα είναι σαφώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις προσφέροντας πιο άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές σε σχέση με το υπάρχον.

Επίσης, θα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα τετρακίνησης με τη BMW 2-Series Active Tourer και θα αποτελεί, με βάση το νέο πλάνο του γκρουπ, ένα από τα πέντε βασικά μοντέλα της ΜΙΝΙ. Η θέση του μετά την αναθεώρηση των σχεδίων διασφαλίστηκε από το ότι, παρά τις αντιρρήσεις που είχαν εκφραστεί κατά το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς το 2010, αυτή γρήγορα έφτασε να αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της μάρκας!

Η ΜΙΝΙ έχει προγραμματίσει την παρουσίασή του μέσα στο 2016 και την έναρξη των πωλήσεων στο τελευταίο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς, αφού φέτος θα λανσάρει το νέο Cabriolet. Έχοντας την κωδική ονομασία F57, θα διατηρήσει την μαλακή οροφή και την τετραθέσια διάταξη και θα βρίσκεται στις εκθέσεις από την επόμενη άνοιξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube