Mini: Έτοιμη πριν το τέλος του έτους η τρίτη γενιά

Mini: Έτοιμη πριν το τέλος του έτους η τρίτη γενιά

Όσο πλησιάζει η ώρα της παρουσίασής του τόσο και έρχονται στο φως πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά της τρίτης γενιάς του Mini.

Οι ουσιαστικότερες αλλαγές στην εμφάνιση του νέου Mini εστιάζονται στην μεγεθυσμένη εμπρός μάσκα και τα μεγαλύτερα φώτα εμπρός και πίσω, με τα μπροστινά να διαθέτουν ενσωματωμένα φώτα ημέρας.

Βασίζεται σε μία ολοκαίνουρια πλατφόρμα της BMW, την UKL1. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα λύσει ακόμα πιο πολύ τα χέρια των μηχανικών της Mini καθώς είναι πολυδιαμορφώσιμη σε μήκος και προσφέρει δύο επιλογές στο ύψος της θέσης οδήγησης.

Ένα από τα καλά της νέας πλατφόρμας είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, με το κέρδος όμως να μετουσιώνεται σε βελτίωση των υλικών της καμπίνας.

Η Mini όμως δεν υπόσχεται μόνο βελτιωμένη ποιότητα αλλά και καλύτερες επιδόσεις και οδικά χαρακτηριστικά. Η γκάμα της τρίτης γενιάς του Mini θα αποτελείται από 11 μοντέλα, με τις διαθέσιμες εκδόσεις να φτάσουν τις 23. Εκτός από τις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων, η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, ενώ θα δούμε και τον νέο 1.5 τούρμπο της BMW στην γκάμα των βενζινοκινητήρων. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή με αυτόματο 8 σχέσεων.

Τέλος, όλο και περισσότερα μοντέλα της γκάμας θα αποκτήσουν τετρακίνητες εκδόσεις, χαρακτηριστικό που φαίνεται να έχει απήχηση στους αγοραστές των σύγχρονων Mini.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube