MINI: Το Cabrio θα συνεχίσει να υπάρχει στη γκάμα μας

MINI: Το Cabrio θα συνεχίσει να υπάρχει στη γκάμα μας

Η ΜΙΝΙ θα διατηρήσει το δίπορτο μοντέλο στη γκάμα της μαζί με το αντίστοιχο τρίπορτο χάτσμπακ.

Η MINI ανακοίνωσε πως το κάμπριο μοντέλο θα παραμείνει στη γκάμα της τουλάχιστον μέχρι το τέλος της δεκαετίας, παρά τη γενικότερη τάση για κατάργηση αντίστοιχων εκδόσεων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η είδηση έρχεται λίγο καιρό μετά από την επιβεβαίωση πως η νέα γενιά MINI θα διατηρήσει το τρίθυρο αμάξωμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η επόμενη γενιά του MINI Cooper θα έχει τρεις πόρτες

Ο Bernd Körber, υπεύθυνος της MINI, δήλωσε: «Το MINI Cabrio έχει μια μεγάλη και ιδιαίτερα πιστή ομάδα θαυμαστών. Αυτό φαίνεται και από τη μεγάλη ζήτηση που έχει το πρόσφατα ανανεωμένο μοντέλο. Για αυτό το λόγο πιστεύουμε ακράδαντα πως η επιτυχία αυτού του τύπου αμαξώματος θα συνεχιστεί και στο μέλλον». Ενδεικτικά, ο Körber δήλωσε πως περίπου ένα στα πέντε νέα MINI που πουλήθηκαν στη Γερμανία το 2020 ήταν κάμπριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στην Ελλάδα τα ανανεωμένα MINI Hatch και Cabrio

Η βρετανική φίρμα έχει στόχο μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μέχρι το 2030. Η επόμενη γενιά MINI Cooper (τρίθυρο χάτσμπακ) θα παρουσιαστεί το 2023 με βενζινοκίνητες και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ το τελευταίο νέο μοντέλο της MINI με θερμικό μοτέρ θα παρουσιαστεί το 2025 και πιθανότατα θα είναι η ανοιχτή δίπορτη έκδοση MINI Cabrio.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube