Μικρό Land Rover «Defender» εν όψει

Μικρό Land Rover «Defender» εν όψει

Ο όμιλος Jaguar Land Rover προγραμματίζει πολλές καινοτομίες για τα επόμενα χρόνια. Μεταξύ αυτών, όπως η ηλεκτρική XJ και η νέα γενιά του Range Rover, οι φήμες μιλούν και για ένα μικρό Defender.

Land Rover small SUV

Οι συνάδελφοί μας στο αδελφό WhatCar? δημοσιεύουν στο web ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το μέλλον της γκάμας των κατασκευαστών του ομίλου Jaguar Land Rover, συμφερόντων της ινδικής Tata Motors. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, η «σκληροτράχηλη» εταιρεία του ομίλου ετοιμάζει ένα μικρό SUV, κάτι σαν ένα μικρό αδερφό του Defender.

Οι φήμες λένε ότι αυτό το μοντέλο (του οποίου προεπισκόπηση βλέπετε μέσω των ανεπίσημων σκίτσων του Σκοπιανού Dejan Hristov) θα είναι πολύ πιο προσιτό από το εμβληματικό αυτοκίνητο και σήμα κατατεθέν των δυνατοτήτων της LR. Στόχος μια νέα πελατεία που θα γοητευτεί από ένα μικρό μοντέλο LR, υψηλών προδιαγραφών. Από την άλλη, στο «μικρό Defender» αναμένεται να γίνουν εξοικονομήσεις από τα υλικά και τον εξοπλισμό, προκειμένου η τιμή βάσης να πέσει κάτω από τις 30.000 ευρώ.
Land Rover small SUV
Οι πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά μέρη αυτού του νέου μοντέλου είναι ακόμη λιγοστές. Πιθανότατα όμως θα έχουμε να κάνουμε έναν 3κύλινδρο 1.500άρη κινητήρα που θα μεταδίδει την κίνηση εμπρός. Η τετρακίνητη έκδοση του αυτοκινήτου αναμένεται να είναι μόνο η επαναφορτιζόμενη υβριδική, με το ηλεκτρομοτέρ να δίνει κίνηση και στους πίσω τροχούς.

Εκτιμούμε ότι όλο και περισσότερες πληροφορίες θα έρχονται στο φως προϊόντος του χρόνου και μέχρι το 2022, οπότε και αναμένεται το λανσάρισμα αυτού του «μικρού Defender».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube