Μια σπορ Toyota Corolla GRMN στα σκαριά

Μια σπορ Toyota Corolla GRMN στα σκαριά

Η ιαπωνική εταιρία επιβεβαιώνει ότι μια σπορ εκδοχή με σήματα GRMN αποτελεί στανταράκι για τη Corolla. Και, όπως και για το Yaris, η Toyota Gazoo Racing αναλαμβάνει τα δέοντα.

Οι συνάδελφοί μας από το ολλανδικό AutoRAI δημοσιεύουν online αρκετές πληροφορίες σχετικά με τη σπορ έκδοση GRMN της νέας Corolla. Ο επικεφαλής του σχεδιασμού για την ιαπωνική εταιρεία, Toshio Kanei, επί τη ευκαιρία της δημοσιογραφικής παρουσίασης το νέου μικρού οικογενειακού της εταιρείας, έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για τη σπορ εκδοχή του.

Σύμφωνα με την επίσημη επικοινωνία, «η Toyota εξετάζει ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή από την άποψη της “αθλητικότητας” για την ευρωπαϊκή αγορά. Η Corolla GRMN αποτελεί πρότζεκτ πέρα για πέρα ρεαλιστικό. Η εταιρεία ξεκινά σήμερα να εργάζεται πάνω στο αυτοκίνητο μέσω της Toyota Gazoo Racing. Οι προδιαγραφές του θα συνδυάζουν αύξηση στην ισχύ και μείωση των εκπομπών CO2 σε σύγκριση με ό,τι προσφέρει το Yaris GRMN. Ένας υπερτροδοτούμενος 4κύλινδρος πολύ πιθανό να επιλεγεί για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα».

ΔΕΙΤΕ AKOMH Δοκιμάζουμε τη νέα Toyota Corolla

Να θυμίσουμε, ότι το Toyota Yaris GRMN αποδίδει 212 άλογα από τον κινητήρα των 1,8 lt που επίσης υποστηρίζεται από υπερσυμπιεστή. Η επιλογή ενός τούρμπο και για την Corolla θα κάνει το Yaris να χάσει λίγη από τη μαγεία και την πρωτοκαθεδρία της υπερτροφοδότησης.

ΔΕΙΤΕ AKOMH Δοκιμάζουμε το Toyota Yaris GRMN

Στη φωτογραφία, καλλιτεχνική απεικόνιση από την άνοιξη του 2018 για ένα σπορ Auris από την X-Tomy Design

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube