Μια πρώτη γεύση από το Subaru WRX S4 [video]

Μια πρώτη γεύση από το Subaru WRX S4 [video]

Με ένα video, η Subaru μας δίνει μια πρώτη γεύση από το νέο WRX S4 το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας.

To νέο Subaru WRX παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο και υπόσχεται να προσφέρει στους κατόχους του -σύμφωνα πάντα με την ιαπωνική εταιρεία-, μια αξέχαστη οδηγική εμπειρία που σέβεται την πλούσια ιστορία του.

Είναι συχνό φαινόμενο για τους κατασκευαστές από την Ιαπωνία να προσφέρουν κάποιες εκδόσεις των μοντέλων τους αποκλειστικά στο εγχώριο αγοραστικό κοινό. Για το συγκεκριμένο μοντέλο αυτή θα είναι η WRX S4 που μας παρουσιάζει η Subaru στο παρακάτω video.

To S4 φαίνεται να μοιάζει αρκετά με το WRX, το οποίο ήδη έχει αποκαλυφθεί στην Αμερική. Στο video όμως διακρίνονται κάποιες επιγραφές STI να κοσμούν το αυτοκίνητο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για το νέο WRX STI αλλά για μια παραλλαγή της κορυφαίας έκδοση εξοπλισμού STI Sport.

New WRX

Όπως και το WRX, το WRX S4 φέρει αρκετές μαύρες εξωτερικές λεπτομέρειες, σπορ προφυλακτήρες και τέσσερις απολήξεις εξάτμισης. Η έκδοση επίσης αναμένεται να έχει αυξημένη ισχύ συγκριτικά με το βασικό WRX διατηρώντας το 6τάχυτο χειροκίνητο σασμάν και την τετρακίνηση. Θυμίζουμε ότι το WRX στην αγορά της Αμερικής αποδίδει 275 PS και 350 Νm από ένα boxer τούρμπο κινητήρα 2,4 lt.

H νέα έκδοση του τετρακίνητου σεντάν μας προϊδεάζει και για το επερχόμενο WRX STI το οποίο φημολογείται ότι θα αποδίδει περίπου 345 PS. Συνδυάζοντας την ισχύ αυτή με το χειροκίνητο σασμάν, την τετρακίνηση, το ρυθμιζόμενο από τον οδηγό κεντρικό διαφορικό και όλα τα διαθέσιμα καλούδια της Subaru, αναμένουμε μια έκδοση που θα τιμά το παρελθόν του μοντέλου.

New WRX

Δυστυχώς, οι οδηγοί στην Ευρώπη έχουν ελάχιστες πιθανότητες να απολαύσουν το νέο WRX. Η Subaru δεν να σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη τελευταία εκδοχή του μοντέλου στην Γηραιά Ήπειρο κυρίως εξαιτίας των αυστηρών κανονισμών που ισχύουν για τους ρύπους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube