Mercedes-Maybach: Ένα SUV στο τέλος του 2019

Mercedes-Maybach: Ένα SUV στο τέλος του 2019

Η Maybach S 650 σε λίγους μήνες δεν θα είναι μόνη της στον κατάλογο της εταιρίας, καθώς αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου ένα SUV βασισμένο στην υφιστάμενη πολυτελή GLS.

Η Maybach είχε μια ανερμάτιστη περίοδο ύστερα από την εξαγορά της από τη Mercedes-Benz. Η Στουτγάρδη επεχείρησε να την καταστήσει εταιρεία με ολοκληρωμένη γκάμα στον κατάλογο, αντί να παραμείνει με σπέσιαλ μοντέλα, όπως οι παλιές λιμουζίνες που προέρχονταν από την S-Class. Κάτι που όμως δεν της βγήκε. 

Μέχρι σήμερα, η Maybach δραστηριοποιείτο στην αγορά μόνο με την S 650, αλλά αυτή η μονοτονία δεν θα διαρκέσει για πολύ: Όποιοι αγοραστές λοιπόν αναζητούν ένα ασυμβίβαστο και εξαιρετικά πολυτελές SUV χωρίς κανένα συμβιβασμό, θα βρουν τελικά μια εναλλακτική λύση έναντι των Bentley Bentayga και Rolls-Royce Cullinan.

Η Maybach επιβεβαιώνει με δελτίο Τύπου την άφιξη ενός SUV για το τέλος του έτους. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η τεχνική βάση του θα προέρχεται από το πιο πολυτελές μοντέλο της Mercedes-Benz στην «σκληροτράχηλη» κατηγορία, δηλαδή την GLS. Μόνο που για την περίπτωση της Mercedes-Maybach GLS αναμένεται κάτω από το καπό να υπάρχει ένας και μόνο κινητήρας, ο V12. Οπότε θα μιλάμε πιθανότατα για μια GLS 650. Φυσικά θα υπάρχει περισσότερος χώρος για τους πίσω επιβάτες, εξατομικευμένος εξοπλισμός, άφθονο, ακριβό δέρμα και ό,τι άλλο φανταστείς που δεν υπάρχει στον κατάλογο μιας GLS του συρμού.

Η Maybach GLS 650 είναι άγνωστο προς το παρόν σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες θα είναι διαθέσιμη. Στη δική μας πάντως θα είναι, μιας και στον κατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ήδη η Mercedes-Maybach S 560 και S 650 με τιμή από 222.130 και 340.290 αντίστοιχα. Όσον αφορά την τιμή, υπολογίζουμε ότι η επερχόμενη Mercedes-Maybach GLS θα φτάνει αν όχι θα υπερβαίνει τα 350 χιλιάρικα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube