Mercedes-Benz: Νέα CLS Shooting Brake

Mercedes-Benz: Νέα CLS Shooting Brake

Στοχεύοντας στους υποψήφιους αγοραστές που γοητεύονται από το σπορ χαρακτήρα της CLS, αλλά επιθυμούν ένα πενταθέσιο αυτοκίνητο με μεγάλη μεταφορική ικανότητα, η Mercedes παρουσίασε τη νέα CLS Shooting Brake.

Ηδη από το 2010 η γερμανική εταιρεία μέσω μία concept εκδοχής του μοντέλου είχε αφήσει υπόνοιες για τις προθέσεις της, στο μοντέλο παραγωγής μάλιστα διατήρησε στοιχεία από εκείνη όπως είναι η μεγάλη κλίση της οροφής και το πίσω σπόιλερ.
Στο εσωτερικό οι καταβολές έρχονται από τη στάνταρ CLS με κυρίαρχο το δέρμα στις επενδύσεις καθώς και τις λεπτομέρειες από ξύλα και μέταλλο. Ο χώρος αποσκευών είναι 550 λίτρων και μπορεί να φθάσει τα 1.550 λίτρα με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Για το πάτωμα του προβλέπεται προαιρετικά και ξύλινο πάτωμα.
Οι κινητήρες που προβλέπονται για το CLS Shooting Brake είναι τέσσερεις. Η έκδοση 250 CDI BlueEFFICIENCY εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο 2,1 λίτρων και ισχύος 204 ίππων, που προσδίδει στο αυτοκίνητο επιτάχυνση 0-100χλμ/ώρα σε 7,8 δευτ.
Στην 350 CDI BlueEFFICIENCY ο τρίλιτρος V6 αποδίδει 265 ίππους με αντίστοιχη επιτάχυνση 6,6 δευτ.
Οσον αφορά τους βενζινοκινητήρες θα διατίθεται η έκδοση 350 BlueEFFICIENCY με V6 κινητήρα 3,5 λιτρων και 306 ίππων και η κορυφαία CLS 500 BlueEFFICIENCY με τον twin turbo V8 των 4,6 λίτρων και 408 ίππων. Η επιτάχυνση των δύο αυτών εκδόσεων είναι αντίστοιχα 6,7 και 5,3 δευτ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube