Mercedes - Benz: Νέα B Class

Mercedes - Benz: Νέα B Class

Φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας B Class έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes - Benz λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης 2011. Η νέα B Class έχει χαμηλώσει ενώ η θέση οδήγησης είναι πιο όρθια ενισχύοντας έτσι τη συνολική εντύπωση ενός sports tourer. Οι διαστάσεις της είναι 4.359/1.786/1.557 (Μ/Π/Υ). Ο χώρος για τους επιβάτες είναι αυξημένος καθώς χάρη στο υπερυψωμένο πίσω μέρος προσφέρεται στους πίσω επιβάτες περισσότερος χώρος για τα πόδια από ό,τι στις μεγαλύτερες E Class και S Class. Για όσους θέλουν μια πιο ευέλικτη διαρύθμιση του εσωτερικού χώρου προσφέρεται και στο σύστημα Easy-Vario-Plus, που προβλέπει μετακίνηση των πίσω καθισμάτων προς τα εμπρός και πίσω με αντίστοιχη αύξηση του χώρου αποσκευών από τα 488 στα 666 λίτρα, ενώ η πλάτη της θέσης συνοδηγού διπλώνει τελείως. Ο εξοπλισμός προσφέρεται σε 4 εκδόσεις (Chrome, Sports, Exclusive και Night), ενώ προαιρετικά διατίθεται δερμάτινη επένδυση του ταμπλό.
Η νέα B Class διαθέτει νέα γενιά τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων 1.6 λίτρων τούρμπο με τρίτης γενιάς άμεσο ψεκασμό, που είχε πρωτοκάνει την εμφάνισή του στους BlueDirect V6 και V8 κινητήρες της εταιρείας την περασμένη χρονιά. Οι κινητήρες αυτοί θα διατίθενται σε εκδόσεις 122 (Β 180) και 156 (Β 200) ίππων.
Νέος είναι και ο κινητήρας ντίζελ common rail 1.8 λίτρων, που προσφέρεται σε εκδόσεις 109 (Β 180 CDI) και 136 ίππων (Β 200 CDI).
Πρεμιέρα στο μοντέλο κάνει και το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCΤ, ενώ επίσης νέο είναι και το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο καθώς και σειρά νέων συστημάτων υποβοήθησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube