Mercedes-Benz: Επίσημα σκίτσα για το ταμπλό της νέας GLE

Mercedes-Benz: Επίσημα σκίτσα για το ταμπλό της νέας GLE

Η πρεμιέρα του μοντέλου είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Σεπτέμβριο, ωστόσο μπορούμε ήδη να πάρουμε μια πρόγευση του εσωτερικού του.

Ακολουθώντας τη σύγχρονη τάση, το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz θα εστιάζει στη συνδεσιμότητα και τα πολυμέσα.

Θα υιοθετήσει λοιπόν κι αυτό τη λογική των δύο οθονών στο ταμπλό, όπως συμβαίνει και με όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας. Ωστόσο θα υπάρχει μια σημαντική αλλαγή που θα αφορά στη θέση τους ως προς το ταμπλό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι οθόνες δε θα είναι τοποθετημένες «επάνω» στο ταμπλό αλλά κατά κάποιο τρόπο θα μοιάζουν ενσωματωμένες σε αυτό. «Θέλαμε η εικόνα να αρχίσει να φαίνεται πιο φυσική και ατμοσφαιρική», λένε οι σχεδιαστές και η αλήθεια είναι ότι το αισθητικό αποτέλεσμα είναι σαφώς πιο ισορροπημένο σε αυτή την περίπτωση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι στάνταρ δύο οθόνες με διαγώνιο 12,3”, μαζί με το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και ένα touchpad στην κεντρική κονσόλα, ακόμα μεγαλύτερο από αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Mercedes-Benz GLE 2019 interion sketch

Προφανώς στη νέα GLE θα υιοθετηθεί και το σύστημα διαδραστικού ελέγχου του αυτοκινήτου MBUX που γνωρίσαμε πρόσφατα στην A-Class, κατά πάσα πιθανότητα εμπλουτισμένο με νέες λειτουργίες.

Επιπλέον, στα σκίτσα φαίνεται να διατηρείται η λογική με τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου να βρίσκεται στην κολόνα του τιμονιού, ώστε να ελευθερώνεται αποθηκευτικός χώρος στην κονσόλα. Ωστόσο οι ομοιότητες με το σημερινό μοντέλο φαίνεται να σταματούν σε αυτό το σημείο.

Έτσι κι αλλιώς η νέα GLE θα είναι εντελώς καινούργια, πατώντας και σε νέο πάτωμα. Πρόκειται για το MHA (Modular High Architecture) που θα χρησιμοποιείται από τα μοντέλα με μεγάλη απόσταση από το έδαφος, μεταξύ των οποίων θα είναι και η επόμενη γενιά της GLC.

[Πηγή: Autocar.co.uk]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube