Mercedes-AMG: Οι κορυφαίες σε απόδοση εκδόσεις θα φέρουν το ακρωνύμιο «73»

Mercedes-AMG: Οι κορυφαίες σε απόδοση εκδόσεις θα φέρουν το ακρωνύμιο «73»

H Mercedes-AMG GmbH επαναφέρει στο προσκήνιο τις εκδόσεις με το ακρωνύμιο «73» ως τις top of the line στην ιστορία των μοντέλων της.

Η Mercedes-Benz και πιο συγεκριμένα η AMG, είναι έτοιμες να ρίξουν στην αγορά ότι πιο ισχυρό έχουν κατασκευάσει ποτέ οι μηχανικοί του Affalterbach. Οι εκδόσεις «AMG 73» επιστρέφουν στις επάλξεις όντας οι κορυφαίες από πλευράς ιπποδύναμης στην ιστορία της Mercedes-AMG. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται η πανίσχυρη υβριδική Mercedes-AMG GT 73 4-Door Coupé

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες (θεωρείστε τες όμως ως δεδομένες), τα μοντέλα «73e», ναι σωστά διαβάσατε θα υπάρχει κι ένα «e» στην κατάληξη για προφανείς ηλεκτρικούς λόγους, θα μοιράζονται όλα έναν V8 Twin-turbo κινητήρα 4,0 lt, ο οποίος θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 200 PS (ροπή 363 Nm), που συνδυαστικά, θα προσφέρουν 815 PS και ροπή που θα ξεπερνά τα 1.000 Nm!

merca1

H Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé, θα είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής φίρμας που θα εφοδιαστεί με το εν λόγω σύστημα, στρέφοντας τα βέλη του, ξεκάθαρα προς Porsche μεριά και πιο συγκεκριμένα στην Panamera Turbo S E-Hybrid. Θα ακολουθήσει, η AMG S73e, με την πρώτη 3αδα οχημάτων να συμπληρώνει η AMG SL73e (θυμίζουμε η SL του 1999 προσέφερε έκδοση με V12 κινητήρα 7,3 lt, όντας το πιο ισχυρό ανοιχτό μοντέλο της εποχής του)!

Το υβριδικό σύστημα της Mercedes-AMG, θα μεταφέρει την κίνηση του και στους τέσσερις τροχούς θα υπάρχει όμως και ηλεκτρικό mode για κίνηση στον πίσω άξονα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube