Μελλοντικό Kia Sorento: Επιβεβαίωση για υβριδικό και plug-in hybrid

Μελλοντικό Kia Sorento: Επιβεβαίωση για υβριδικό και plug-in hybrid

Ο γενικός διευθυντής της Kia Motors Europe, Emilio Herrera, αποκάλυψε ότι η τέταρτη γενιά του Sorento θα διαθέτει στην γκάμα εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Οι αμφιβολίες σχετικά με τον εξηλεκτρισμό του Sorento διαλύονται: Η τέταρτη γενιά του D-SUV της Kia θα προσφέρει στην γκάμα της μπόλικα υβριδικά και plug-in hybrid συστήματα κίνησης. Μια φήμη που επιβεβαιώθηκε και επίσημα ύστερα από τις αποκαλύψεις του επικεφαλής της κορεατικής φίρμας στη Γηραιά Ήπειρο, Emilio Herrera, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στους συναδέλφους μας της διεθνούς έκδοσης του Autonews Europe.

Ο Herrera είπε ότι το Kia Sorento θα είναι διαθέσιμο τόσο σε υβριδικές όσο και σε επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις. Επιλογή που θα επιτρέψει στην Kia να ανταποκριθεί στα πρότυπα εκπομπών CO2 που επιβάλλονται σε αγορές σε όλο τον κόσμο. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ποιες θα είναι οι τεχνικές προδιαγραφές του νέου εξηλεκτρισμένου Kia Sorento.

Εντούτοις, να υπενθυμίσουμε ότι ο Κορεάτης κατασκευαστής διαθέτει στην γκάμα του στο εξωτερικό τη μεγάλη υβριδική μπερλίνα Sonata, κάτω από το καπό της οποίας βρίσκεται μια 4κύλινδρη βενζινοκίνητη μονάδα 2,0 λίτρων με 192 ίππους και 188 Nm.

Kia Sorento IV by Nikita Chuiko

Οι φήμες ωστόσο κάνουν λόγο για την υιοθέτηση μιας υβριδικής μονάδας που θα χρησιμοποιεί έναν θερμικό κινητήρα 2,5 λίτρων για το Sorento. Μοτέρ που δίχως άλλο θα κινεί χωρίς κόπο αυτό πιο βαρύ και πιο ογκώδες όχημα από τη Sonata. Μια πιο κλασική έκδοση ντίζελ θα φορά ένα μπλοκ 2,2 λίτρων με περίπου 200 άλογα, το οποίο λέγεται ότι θα αποτελεί επίσης μέρος της ευρωπαϊκής γκάμας του Sorento. Βέβαια, μέχρι το λανσάρισμα του Sorento IV μεσολαβεί ένα ολόκληρος χρόνος, οπότε οτιδήποτε και να ειπωθεί τώρα είναι παρακινδυνευμένο.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το πώς φαντάζεται ότι θα είναι το μελλοντικό Kia Sorento IV ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Nikita Chuiko, με αυτά τα δύο σχέδια που δημοσιεύτηκαν στο ρωσικό ιστότοπο Kolesa.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube