Μελλοντικό Ford Ranger, μίνι F-150 [video]

Μελλοντικό Ford Ranger, μίνι F-150 [video]

Την ανανέωση του F-150, ετοιμάζεται να ακολουθήσει αυτή του Ford Ranger. Το μικρό αμερικανικό pick-up και μεγάλο για την Ευρώπη θα πατά στην ίδια πλατφόρμα με το Volkswagen Amarok.

Next-Gen Ford Ranger

Το Μπλε Οβάλ δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα χωρίς τα pick-up. Και δεν είναι μόνο το F-150 που παραμένει για δεκαετίες το απόλυτο best-seller στην Αμερική. Μέρος της επιτυχίας της Ford χρειάζεται να πιστωθεί και στο «μικρό» Ranger το οποίο κάνει νούμερα σε όλον τον κόσμο, περιλαμβανομένης και της Γηραιάς Ηπείρου. Και εδώ που τα λέμε, το Ranger είναι και το μόνο pick-up που μπορεί να τα βάλει με τους Ιάπωνες. 

Όσο βέβαια κι αν τα pick-up μαζί με τα επαγγελματικά έχουν σημαντικά μεγαλύτερο κύκλο ζωής από τα «ΙΧ», το Ranger βαδίζει για τη δέκατη χρονιά του στην αγορά, καθώς λανσαρίστηκε το 2012 (Phase 1) με την τελευταία ανανέωσή του (Phase 3) να γίνεται το 2018. 

Το Μπλε Οβάλ για να αποκαταστήσει την εμπορική τάξη, ετοιμάζει μια ολοκαίνουργια έκδοση που θα αποκαλυφθεί μέχρι το τέλος του έτους και στη συνέχεια θα λανσαριστεί εμπορικά το 2022.

Next-Gen Ford Ranger

Αισθητικά, οι πρώτες εικόνες από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα αποκαλύπτουν ήδη πολλά. Η φωτεινή υπογραφή σε σχήμα δαγκάνας κάβουρα και μια τεράστια ορθογώνια μάσκα που παραπέμπει ευθέως στο πρόσφατα ανανεωμένο F-150. Το Ranger λοιπόν υιοθετεί αποφασιστικά ένα πολύ αμερικανικό στιλ που θα το διαφοροποιεί σφόδρα από το μελλοντικό Volkswagen Amarok.

Κι αν αναρωτιέστε πώς προέκυψε αυτή η σύνδεση, να σας θυμίσουμε ότι Amarok και Ranger από τούδε θα είναι ξαδέλφια. Εκτός από τη συνεργασία του Μπλε Οβάλ με το Wolfsburg στα EV και στην αυτόνομη οδήγηση, οι δύο κατασκευαστές αποφάσισαν στην επίσης να συνεργαστούν και στα επαγγελματικά οχήματα. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, το προβάδισμα παρέχεται στη Ford, η οποία διαθέτει μεγαλύτερη στην κατηγορία, ενώ θα εξασφαλίσει και την παραγωγή στο εργοστάσιο της Νοτίου Αφρικής, στο Silverton.

Next-Gen Ford Ranger
H γκάμα των pick-up της Ford διαθέτει το θηριώδες F-150 Super Duty, το F-150 Lightning, το F-150, το Ranger και το Maverick. To τελευταίο, παρότι πιο μικροκαμωμένο από το Ranger, δεν σταδιοδρομεί στην Ευρώπη.


Σε αντίθεση με το νέο Maverick που πωλείται μόνο στις ΗΠΑ και χρησιμοποιεί την ίδια βάση με το Kuga, το μελλοντικό Ranger θα διατηρήσει άκαμπτο άξονα πίσω. Συνεπώς, θα υποστηρίζει κατά προτεραιότητα τη μεταφορά μεγάλων φορτίων έναντι της άνεσης ή της οδικής συμπεριφοράς. Το ίδιο και οι επιδόσεις στο χώμα που βρίσκονται επίσης στην κορυφή των προδιαγραφών του. 

Next-Gen Ford Ranger

Για του λόγου το ασφαλές, η Ford στο πρώτο επίσημο teaser-video μας δείχνει πώς καταπίνει ποικίλα εμπόδια. Ακόμη καλύτερα προσαρμοσμένη σε αυτόν τον τύπο των σκληροτράχηλων pick-up, η έκδοση Raptor θα δίνει και πάλι το παρών στην γκάμα του νέου ranger. Εκείνο βέβαια που δεν γνωρίζουμε είναι το ή τα μοτέρ που έχουν επιλεγεί για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Κάτι που θα το μάθουμε καλώς εχόντων των πραγμάτων σε λίγες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube