Με την Porsche Cayman GT4 στην πίστα [video]

Με την Porsche Cayman GT4 στην πίστα [video]

Περσισσότερο downforce. Περισσότερη δύναμη. Περισσότερα από οπαοιαδήποτε άλλη Cayman ξέρατε. Η απόδειξη βρίσκεται στην πίστα με τη νέα GT4.

Η Porsche με τη σκληροπυρηνική έκδοση του μικρότερου κεντρομήχανου, κουπέ της, της Cayman GT4 μας ξεναγεί στην πίστα.

Να σας θυμίσουμε ότι ο 6κύλινδρος boxer των 3,8 λίτρων της Cayman GT4 αποδίδει 385 PS και βασίζεται σε αυτόν της 911 Carrera S με μειωμένη όμως ισχύ κατά 15 ίππους. Σε αντίθεση με την τελευταία 911 GT3, που διατίθεται μόνο με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK, η Cayman GT4 μεταφέρει την δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων που εδράζεται σε «δυναμικές» βάσεις στήριξης, Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Porsche στην Cayman GT4 είναι το γεγονός ότι πολλά μηχανικά μέρη της, όπως η αλουμινένια εμπρός ανάρτηση με τα αντεστραμμένα αμορτισέρ και τη ρυθμιζόμενη αντιστρεπτική και η (επίσης αλουμινένια) πίσω προέρχονται από την GT3.

Η Porsche ανακοινώνει ότι η Cayman GT4 επιταχύνει στα 0-100 km/h σε 4,4" και η τελική της φτάνει τα 295 km/h, με την μέση κατανάλωση να περιορίζεται στα μόλις 10,3 lt/100 km. Επίσης, γυρίζει στο Nürburgring σε 7’ 40".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube