Με νέα μπαταρία και μεγαλύτερη αυτονομία το Lexus UX 300e

Με νέα μπαταρία και μεγαλύτερη αυτονομία το Lexus UX 300e

H Lexus ανακοίνωσε μια σειρά αναβαθμίσεων για το αμιγώς ηλεκτρικό UX 300e με την σημαντικότερη από αυτές να αφορά την μεγαλύτερη μπαταρία που αυξάνει την αυτονομία του στα 450 km.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Lexus UX 300e παρουσιάστηκε το 2019 και σήμερα, μετά από μια τριετία στην αγορά και περισσότερες από 10.000 πωλήσεις παγκοσμίως, έφτασε η στιγμή να αναβαθμιστεί σε επίπεδο τεχνολογίας, αυτονομίας και συστημάτων ασφαλείας.

Η σημαντικότερη αναβάθμιση του μοντέλου είναι η νέα και μεγαλύτερη μπαταρία με τη χωρητικότητά της να αυξάνεται από τις 54,3 kWh στις 72,8 kWh, προσφέροντας έτσι περισσότερη αυτονομία που αγγίζει πλέον τα 450 km με ζάντες 17" και τα 440 km με τροχούς 18". Την κίνηση του ηλεκτρικού μοντέλου εξακολουθεί να αναλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που είναι τοποθετημένο στον εμπρός άξονα και αποδίδει 204 PS και 300 Nm ροπής.

Lexus UX 300e

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις, η Lexus τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι αύξησε την ακαμψία, αναθεώρησε το σύστημα διεύθυνσης και τα αμορτισέρ, ενώ βελτίωσε την ηχομόνωση για περαιτέρω μείωση του θορύβου που περνάει στην καμπίνα.

Σε επίπεδο εμφάνισης, το αναβαθμισμένο UX 300e διατηρεί εξωτερικά τη σχεδίαση του προκατόχου του, με μόνη εξαίρεση τo νέο χρώμα Sonic Platinum. Περνώντας στο εσωτερικό, στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια νέα οθόνη αφής του infotainment, τοποθετημένη πιο κοντά στον οδηγό, διαθέσιμη με διαγώνιο 8" και 12,3".

Το νέο σύστημα infotainment υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay, ενώ βελτιωμένες είναι και οι λειτουργίες φωνητικών εντολών.

Επιπλέον, το touchpad στην κεντρική κονσόλα αποτελεί παρελθόν και έχει δώσει τη θέση του στα χειριστήρια για τα θερμαινόμενα καθίσματα και ένα μικρό αποθηκευτικό χώρο.

Lexus UX 300e

Τέλος, η σουίτα συστημάτων ασφαλείας Lexus Safety System+ έχει αναβαθμιστεί με την προσθήκη των λειτουργιών Intersection Turning Assist, Emergency Steering Assist και του βελτιωμένου Dynamic Radar Cruise Control.

Οι παραδόσεις των αναβαθμισμένων Lexus UX 300e θα ξεκινήσουν το Μάιο του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube