Με 470 PS η νέα Cadillac ATS-V [video]

Με 470 PS η νέα Cadillac ATS-V [video]

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία διευκρινίζει ότι η κορυφαία ATS είναι ελαφρώς ισχυρότερη σε σχέση με τις αρχικές τεχνικές προδιαγραφές.

Όταν πρωτοπαρουσίασε τη νέα ATS-V τον περασμένο Νοέμβριο, η Cadillac είχε πει πως ο διτούρμπινος V6 των 3,6 lt απέδιδε 460 ίππους και 61,5 kgm ροπής. Ό,τι πρέπει ώστε η σπορ έκδοση της ATS να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό, όπως η BMW M3

Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τελικά το μοτέρ πιστοποιήθηκε στους 470 ίππους (SAE), με τη ροπή να παραμένει ίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο χρόνος για τα 0-100 km/h να μειωθεί κατά ένα δέκατο, από τα 4,0¨ στα 3,9¨ και η τελική να αυξηθεί από τα 298 στα 304 km/h.

Ο Richard Bartlett, δεύτερος τη τάξη μηχανικός εξέλιξης του κινητήρα της ATS-V, σχολίασε πως μπορεί ν’ αντέξει τη σκληρή χρήση χωρίς πρόβλημα: «Από το σύστημα λίπανσης μέχρι τα τούρμπο, όλα έχουν επιλεχθεί με βάση τη χρήση στην πίστα που, προφανώς, δοκιμάζει περισσότερο τις αντοχές του μοτέρ. Η συγκεκριμένη δυνατότητα ήταν μία από τις προτεραιότητες για την Cadillac.»

[Πηγή: GM]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube