Με 460 PS και χειροκίνητη η νέα BMW M2 [video]

Με 460 PS και χειροκίνητη η νέα BMW M2 [video]

Η BMW παρουσίασε τη νέα M2, με εκκεντρική σχεδίαση, 6κύλινδρο μοτέρ, 460 PS στους πίσω τροχούς και επιλογή 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Το αγωνιστικό παρακλάδι της BMW παρουσίασε σήμερα τη δεύτερη γενιά της BMW M2. To γερμανικό κουπέ εξοπλίζεται με ένα τρίλιτρο μοτέρ εμπρός που στέλνει 460 PS στον πίσω άξονα μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και ξεχωρίζει μέσα στη θάλασσα των εξηλεκτρισμένων προτάσεων, βαδίζοντας στα παραδοσιακά μονοπάτια της BMW M.

Εξωτερικά, η σχεδίαση της νέας M2 είναι αναμφίβολα εκκεντρική και πεδίο για αρκετές συζητήσεις. Συγκριτικά με τη συμβατική 2 Series η εμφάνισή της είναι αρκετά πιο μυώδης. Η μάσκα έχει ανασχεδιαστεί με το χαρακτηριστικό kidney grille να κινείται σε λογικά μεγέθη και από κάτω του να βρίσκονται μεγάλες εισαγωγές αέρα. Οι θόλοι των τροχών έχουν φαρδύνει, ενώ στο πίσω μέρος με τις έντονες γωνίες συναντάμε την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, έναν μεγάλο διαχύτη και μια μικρή αεροτομή.

Οι εισαγωγές αέρα εμπρός βοηθούν στην ψύξη του κινητήρα και των φρένων, ενώ στο πίσω μέρος η μικρή αεροτομή σε συνεργασία με το διαχύτη παράγουν περισσότερη κάθετη δύναμη. Οι αγοραστές μπορούν προαιρετικά να εξοπλίσουν το μοντέλο με οροφή από ανθρακόνημα.

BMW M2

Όσον αφορά τις διαστάσεις της, η νέα M2 έχει μήκος 4.580 mm, πλάτος 1.887 mm και ύψος 1.402 mm. Είναι κατά 50 mm φαρδύτερη από τη 2 Series και 104 mm μακρύτερη από τον προκάτοχό της. Πατάει στην άσφαλτο με ζάντες 19" εμπρός και 20" πίσω, ενώ το βάρος της είναι στα 1.730 kg. Νούμερο που αυξάνεται κατά 24 kg με την επιλογή του αυτόματου κιβωτίου.

Ας περάσουμε όμως στην ουσία της νέας BMW M2. Όπως προαναφέραμε κάτω από το καπό της βρίσκεται ένας 3λιτρος twin-turbo κινητήρας απόδοσης 460 PS στις 6.250 rpm και 550 Nm ροπής μεταξύ 2.650 και 5.870 rpm. H ισχύς περνάει στον πίσω άξονα μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ή ενός 8τάχυτου αυτόματου. 

Με το τελευταίο, το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,1", ενώ με το χειροκίνητο σασμάν το σπριντ διαρκεί 4,3". Η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h και μπορεί να αυξηθεί στα 285 km/h με το M Driver’s Package.

BMW M2

Η νέα BMW M2 εστιάζει στην εξατομίκευση της εμπειρίας οδήγησης. Το σύστημα διεύθυνσης είναι μεταβλητό και διαθέτει δύο προφίλ (Sport και Comfort). Επίσης, στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται ηλεκτρομαγνητική ρυθμιζόμενη ανάρτηση και οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο προγράμματα για την αίσθηση του πεντάλ φρένου. Παράλληλα, υπάρχει το M Traction Control με δέκα διαφορετικά επίπεδα επέμβασης και το ενεργό μπλοκέ διαφορικό Active M Differential που μπορεί να κλειδώσει πλήρως αν χρειαστεί.

Όπως είναι φυσικό, η BMW M2 διαθέτει μοναδικές πινελιές στην καμπίνα της, με το σύστημα iDrive 8 που αποτελείται από την κυρτή οθόνη που πρωταγωνιστεί στο ταμπλό, να έχει αποκτήσει νέα γραφικά ειδικά για το μοντέλο. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται ηλεκτρικά καθίσματα M Sport, αλλά προαιρετικά οι αγοραστές μπορούν να αναβαθμίσουν στα πιο σκληροπυρηνικά μπάκετ M Carbon που αφαιρούν 10,8 kg βάρους.

Η νέα M2 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο San Luis Potosí του Μεξικού και θα λανσαριστεί στις αγορές τον Απρίλιο του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube