McLaren: Μόλις 375 P1 θα κατασκευαστούν. Πάνω από 1 εκ. η τιμή

McLaren: Μόλις 375 P1 θα κατασκευαστούν. Πάνω από 1 εκ. η τιμή

Περίπου μια εβδομάδα απομένει για τα επίσημα αποκαλυπτήρια της McLaren P1, που θα πραγματοποιηθούν στην έκθεση της Γενεύης, και οι πληροφορίες γύρω από το νέο hypercar της βρετανικής φίρμας όλο και πληθαίνουν.

Μετά λοιπόν την λεπτομερή παρουσίαση εδώ, επανερχόμαστε σήμερα με νέα στοιχεία που αφορούν τις επιδόσεις, την τιμή και την διαθεσιμότητα της, αλλά και κάποιες νέες φωτογραφίες της.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, τα επίσημα νούμερα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως η υβριδική P1 των 916 PS χρειάζεται 0,4 sec λιγότερα από την 12C για τα 100 km/h από στάση και είναι περίπου 2,5 sec ταχύτερη μέχρι τα 200 km/h. Ρίχνει περίπου 7-8 sec στην 12C στο 0-300 km/h, ενώ η τελική της ταχύτητα φθάνει τα 350 km/h. Νούμερο εντυπωσιακό, που υπολείπεται ωστόσο των 371 km/h της McLaren F1 του 1993.

Αρχικά, η McLaren σκόπευε να κατασκευάσει και να διαθέσει στην αγορά 500 P1, σε τιμή λίγο πάνω από το 1 εκ. ευρώ. Ωστόσο, μετά από prive παρουσιάσεις στους υποψήφιους πελάτες, η βρετανική φίρμα επέλεξε να κατεβάσει το νούμερο παραγωγής στις μόλις 375. Ο λόγος; Στην πλειονότητά τους οι πελάτες αδιαφορούν για την τελική ταχύτητα της P1 ή αν θα κοστίζει 1 ή 1,5 εκ. ευρώ. Αυτό που ζητούν είναι αποκλειστικότητα και να κυκλοφορούν όσο το δυνατόν λιγότερες.   

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube