McLaren Artura: Αποκάλυψη στις 17 Φεβρουαρίου

McLaren Artura: Αποκάλυψη στις 17 Φεβρουαρίου

Η McLaren επιβεβαίωσε ότι το νέο υβριδικό supercar της, θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στις 17 Φεβρουαρίου.

Η πολυαναμενόμενη Artura, το νέο εκπληκτικής απόδοσης -όπως το χαρακτηρίζει η McLaren- υβριδικό supercar (HPH: High Performance Hybrid) είναι έτοιμο να πατήσει τους τροχούς του στην άσφαλτο...αντικαθιστώντας ουσιαστικά τη Sports Series σειρά της βρετανικής φίρμας.

Η νέα Artura, περιγράφεται από την McLaren ως το «supercar της νέας εποχής», με το επερχόμενο μοντέλο να εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο περιλαμβάνει έναν ολοκαίνουργιο V6 υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα και δυο ηλεκτρικά μοτέρ στον πίσω άξονα. Θυμίζουμε πως η βρετανική φίρμα έχει χρησιμοποιήσει υβριδικά συστήματα κίνησης στο παρελθόν μόνο στα top of the line μοντέλα της γκάμας της, όπως η P1 και η Speedtail. 

mclaren

Ο ισχυρός άνδρας της McLaren, Mike Flewitt, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάθε στοιχείο του Artura είναι ολοκαίνουργιο. Από την αρχιτεκτονική της πλατφόρμας μέχρι το υβριδικό σύστημα κίνησης. Η εξέλιξη του βασίζεται στην εμπειρία δεκαετιών της McLaren στους αγώνες, ενώ η χρήση νέων καινοτόμων υλικών και τεχνολογιών είναι «χαρακτηριστικά» πρωτόγνωρα, για την κλάση των υβριδικών supercars».

Αν και οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, η McLaren ισχυρίζεται ότι το νέο της δημιούργημα «διατηρεί τα οφέλη απόδοσης των κινητήρων V8 έχοντας όμως καλύτερη απόκριση στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του κινητήρα και εμφανώς καλύτερες επιδόσεις».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η Artura, θα μπορεί να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά για μια απόσταση βέβαια που δε θα υπερβαίνει τα 50 km. Κατασκευαστικά, το νέο hybrid supercar των Βρετανών, «χτίζεται» πάνω στη νέα πλατφόρμα «MCLA» της McLaren (McLaren Carbon Lightweight Architecture), η οποία έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των υβριδικών μοντέλων της φίρμας. Περισσότερα, σε λίγες ημέρες στην παγκόσμια «πρώτη» του μοντέλου. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube