Mazibuko M1B: Η αφρικανική απάντηση στο Tesla Cybertruck

Mazibuko M1B: Η αφρικανική απάντηση στο Tesla Cybertruck

Ένα ακόμα ηλεκτρικό pick-up με υψηλές βλέψεις, αυτή τη φορά από τη Νότιο Αφρική.

Η κατηγορία των ηλεκτρικών pick-up αποκτά διαρκώς καινούργια μέλη καθώς νέες και εδραιωμένες εταιρείες ανταγωνίζονται για ένα κομμάτι της πίτας των πωλήσεων. Σε αυτές προστίθεται και η νεοσύστατη Mazibuko Motor Company από τη Νότιο Αφρική, η οποία παρουσίασε το δικό της ηλεκτρικό pick-up που ονομάζεται M1B.

Το Mazibuko M1B βασίζεται σε μια εντελώς νέα ηλεκτρική πλατφόρμα MiH EV Open Platform η οποία εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Foxconn - την εταιρεία που παράγει στα εργοστάσιά της τα iPhone της Apple. Άλλοι υποστηρικτές της συμμαχίας MIH Alliance είναι οι εταιρείες Amazon Web Services, Arm, CATL, DANA, Eaton και Microsoft.

Mazibuko

Το pick-up θα διατίθεται σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με μπαταρία 120 kWh και διάφορες εκδόσεις ισχύος που θα φτάνουν τους 680 PS και τα 1.300 Nm. Η Mazibuko ανακοινώνει 0-100km/h σε κάτω από 5" και αυτονομία 400km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Φυσικά όλα αυτά μένει να επιβεβαιωθούν με ένα λειτουργικό πρωτότυπο καθώς οι εικόνες που βλέπετε είναι (κακής ποιότητας) rendering από τρισδιάστατο μοντέλο.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Nhlanhla Mazibuko, η παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες - κάτι που φαντάζει σχεδόν απίθανο. Όπως και να έχει, στόχος της νοτιοαφρικάνικης εταιρείας είναι να προσφέρει μια εναλλακτική στα Tesla Cybertruck, GMC Hummer EV, Rivian R1T, Ford F-150 EV, Chevrolet Electric pick-up, Nikola Badger, Bollinger B2, Canoo Pickup Truck και Lordstown Endurance.

[Πηγή: Mazibuko μέσω Carbuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube