Mazda: Nέο Mazda5

Mazda: Nέο Mazda5

Με πολλά νέα στοιχεία ετοιμάζεται να μπει στην αγορά τοπολυμορφικό νέο Mazda5. Στον τομέα της σχεδίασης ακολουθεί τη γραμμή που έχουν ήδη δείξει ως νέα ταυτότητα τα μοντέλα Mazda2 και Mazda3. Χαρακτηρίζεται από το στυλ που η Mazda είχε βαφτίσει "Nagare" και με το οποίο είχε κερδίσει βραβεία σχεδιασμού εφαρμόζοντάς το σε πρωτότυπα. Στο εσωτερικό υπάρχει εντελώς νέο ταμπλό και νέες ταπετσαρίες. Η διαμόρφωση των καθισμάτων είναι 5 ή 7 με χρωματικές διαφοροποιήσεις που τονίζουν το χαρακτήρα του μοντέλου.
Με μεταξόνιο 2.750 χιλ., πλάτος 1.750 χιλ. και ύψος 1.615 χιλ. προσφέρει χώρους κατάλληλους να φιλοξενήσουν έως και 7 επιβάτες, ενώ το μήκος του αυτοκινήτου είναι κατά 80 χιλ. μεγαλύτερο του προκατόχου του φθάνοντας τα 4.585 χιλ. Αυτό σε συνδυασμό με την νέα σχεδίαση έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά αλλά και κατασκευή προφυλακτήρα που μειώνει τους κινδύνους για τους πεζούς στην περίπτωση ατυχήματος.
Στον στάνταρ εξοπλισμό του μοντέλου θα περιλαμβάνονται ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέφτες, χειροκίνητο air-condition, αισθητήρας ασφαλειας για τις πλαινές συρόμενες πόρτες, 6 αερόσακοι, και συστήματα brake assist, traction control (TCS) και DSC. Οι κινητήρες βενζίνης θα είναι οι MZR 1.8 MZR και 2.0 DISI i-stop (σύστημα Start/Stop) με ισχύ 115 και 150 ίππων αντίστοιχα που θα συνεργάζονται με χειροκινητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube