Mazda: ΜΧ-5 Facelift ΜΥ 2013

Mazda: ΜΧ-5 Facelift ΜΥ 2013

Τις τεχνικές λεπτομέρειες του νέου MX-5 έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Mazda, ακολουθώντας πιστά το γιαπωνέζικο ρητό «Jinba Ittai» που στην συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει «ένα με το αυτοκίνητο».


Πιο αναλυτικά, οι αλλαγές που έχει υποστεί το μοντέλο αφορούν τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό. Εξωτερικά, ο νέος προφυλακτήρας προσδίδει μια ακόμα πιο άγρια εμφάνιση στο μοντέλο, ενώ βοηθά και στην αεροδυναμική εξομαλύνοντας την ροή του αέρα γύρω από τους προβολείς ομίχλης και πάνω από τους εμπρός τροχούς. Εκτός όμως από την νέα εμφάνιση, ο εμπρός προφυλακτήρας είναι πιο «φιλικός» σε ενδεχόμενη σύγκρουση με πεζό, ενώ σε συνδυασμό και με το νέο «ενεργό» καπό που ανασηκώνεται, μειώνονται αρκετά οι πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού ενός πεζού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «ενεργό» καπό της Mazda λανσάρεται με το MX-5 και θα τοποθετηθεί σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας.
Για να συνεχίσει να ενστερνίζεται στο απόλυτο το προαναφερθέν γιαπωνέζικο ρητό, οι μηχανικοί της Mazda προχώρησαν σε αλλαγές στο γκάζι για να βελτιωθεί η απόκριση και να χαρίζει πιο ομαλή επιτάχυνση. Αλλαγές υπήρξαν και στα φρένα καθώς αναθεωρήθηκε η υποβοήθησή και η κατανομή της δύναμής τους και πλέον χαρίζουν σιγουριά ακόμα και όταν πατηθούν δυνατά μέσα στην στροφή. Στους κινητήρες αλλαγή δεν υπήρξε.
Όσον αφορά το εσωτερικό, οι κυριότερες αλλαγές αφορούν το νέο σύστημα πλοήγησης σε συνεργασία με την TomTom και τις νέες ταπετσαρίες και επενδύσεις.
Το ανανεωμένο MX-5 θα διατεθεί με πλουσιότερη παλέτα εξωτερικών χρωμάτων, αλλά ακόμα είναι άγνωστο το πότε θα πατήσει τους τροχούς του στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube